EkonomijaVesti

USAID nastavlja saradnju sa SEDOM

U Regionalnoj razvojnoj agenciji sandžaka SEDA održan je sastanak sa predstavnicima Misije USAID u Srbiji sa kojom SEDA već godinama uspešno sarađuje. Na sastanku su analizirani do sada realizovani projekti, a bilo je reči I o budućoj saradnju koji bi trebalo dodatno da pospeše lokalni ekonomski razvoj u Novom Pazaru I ovoj regiji.

Lokalni ekonomski razvoj Novog Pazara, ali i drugih sandžačkih opština u različitim oblastima i dalje će biti u fokusu saradnje između Misije USAID-a u Srbiji i Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA, zaključeno je na sastanku koji su sagovornici ocenili veoma konstruktivnim.

”Veoma smo zadovoljni projektima koji su do sada sprovedeni i to je bila jedna od tema današnjeg sastanka. Razgovarali smo o mnogim poljima buduće saranje koja može dodatno pokrenuti lokalni ekonomski razvoj u Novom Pazaru i okolini”, izjavila je direktorka Misije USAID-a u Srbiji Bruk Ajšam.

Direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA Samir Kačapor je istakao da je SEDA dugogodišnji partner USAID-a, te da su do sada uspešno realizovali brojne zajedničke projekte.

”Očekujemo novi projekat koji će biti već za nekoliko meseci, i koji će se fokusirati na metalski sektor, ali i na poljoprivrednu i ono čime se, grad novi Pazar i cela regija bavi. Mapiraćemo i nekoliko drugih projekata koji su vezani za obnovljive izvore energije ali i za podršku, ne samo postojećim već i novim firmama i startapovima u regionu”, rekao je Kačapor.

S.Lj.

Podeli