Sport

PS u krosu i Kros RTS u Zaječaru: Pazarci pokupili kajmak

Atletičarka Novog Pazara Saima Murić pobedila je danas u kros trci seniorki na 8.000 metara u Zaječaru, koja je održana u okviru Prvenstva Srbije.

Šampioni države od Novopazaraca postali su još starija juniorka Mejra Mehmedović na stazi dugoj 4.000 metara i mlađi junior Aldin Ćatović (6.000 metara).

To je pošlo za rukom i starijem pioniru Kaidu Koci (2.000 metara), odnosno starijoj pionirki Saidi Mušović (1.500 metara).

Starije pionirke Novog Pazara uzele su i ekipno zlato. Time su, osim Mušović, doprinele četvrtoplasirana Medina Mekić i Aiša Zukorlić na šestom mestu.

Ovogodišnji vicešampioni Srbije su stariji junior Kabir Ziljkić (6.000 metara) i mlađa pionirka Nerma Čebović (1.000 metara).

U Zaječaru su održane i trke u okviru petog ovogodišnjeg Krosa RTS, poslednjeg u seriji.

Trijumfe su ostvarili Pazarci Resmija Tutić (šesti razredi osnovnih škola), gde je kao četvrta završila Ajeta Ćosović, Alen Sejdović i Merjem Binjoš (peti razredi osnovnih škola), Mehmed Mušović (četvrti razredi osnovnih škola), ispred Ahmeda Ziljkića na drugom mestu, te Daris Sejdović (treći razredi osnovnih škola).

Srebrom su se okitile Novopazarke Belma Sejdović (drugi razredi srednjih škola) i Fatima Čebović (drugi razredi osnovnih škola).

Amila Paljevac iz Novog Pazara završila je kao četvrta u konkurenciji četvrtih razreda osnovnih škola.

M. Minić

Podeli