DruštvoVesti

Slatina uputio hatarnamu povodom terorističkog napada u Ankari

Povodom terorističkog napada u Ankari u kojima je stradao veliki broj nedužnih ljudi, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Adel Slatina uputio ambasadoru Republike Turske u Beogradu Hami Aksoyu i generalnom konzulu Republike Turske u Novom Pazaru Osman Pešmenu hatarnamu (izjavu saučešća).

”Sa velikim bolom i tugom primili smo vijest o tragičnom događaju koji je posljedica terorističkog napada u Ankari u kojem su izgubljeni ljudski životi i mnogi nevini ljudi ranjeni.

 U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje lično izražavam Vam saučešće zbog velikog gubitka života nedužnih ljudi. Naše misli i saosjećanja su sa svima onima koje je zadesila ova velika nesreća.

 Činjenica da su meta terorističkih napada nedužni civili u svojim svakodnevnim aktivnostima povećava osjećanje bola i zabrinutosti i podsjeća na važnost jedinstva i odlučnu borbu protiv nasilja i terorizma.

 Molim Vas da prenesete naše iskrene izraze saučešća porodicama stradalih, Predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu i cijelom turskom narodu, a ranjenima želje za brz i uspješan oporavak.

 Saosećamo sa bolom vaše zemlje i stojimo uz Vas u ovom tragičnom trenutku.“

Podeli