DruštvoVesti

SDP poveo omladinu na Sajam knjiga

Sandžačka demokratska partija (SDP) i ove godine organizovala je odlazak na Međunarodni sajam knjiga u Beogradu za mlade iz Novog Pazara.

Već prvog dana ove prestižne kulturne manifestacije oni su imali prilku da  se upoznaju sa novim izdanjima, ali i da kupe dela po mnogo nižim cenama, zahvaljujući sajamskom popustu.

Za mnoge je ovo bila prilika i da provedu dan u prestonici.

U ranim jutarnjim satima 8 autobusa, sa oko 400 mladih krenulo je put Beograda, gde je u toku Međunarodni sajam, koji je ove godine organizovan pod sloganom “Reč je sloboda”.

Na ulazu u sajamske hale sačekali su ih i poželeli dobrodošlicu predsednik ove stranke i predsednik Skupštine Grada Novog Pazara Samir Lekić, njegova zamenica u lokalnom parlamentu Alma Šarenkapić i dvojica državnih sekretar u ministarstvima iz redova  Sandžačke demokratske partije – Jasmin Hodžić i Enes Buhić.

“Želim da vam se zahvalim što ste prepoznali ovu partiju, kao onu koja uvek organizuje dobre stvari za našu omladinu, za naš narod…Mi smo tu otvoreni za sve ideje, ne samo vezane za Sajam knjiga…Bilo koju ideju da imate vrata SDP su vam uvek otvorena”, kazao je Lekić obraćajući se mladima.

Važnost edukacije istakao je i potpredsednik SDP i državni sekretar u Ministarstvu prosvete Jasmin Hodžić.

“Skoro sam video jedan podatak da mladi čine 30-40 posto svake populacije u društvu. Ali, mladi su 100 posto naša budćnost”, kazao je Hodžić za RTV Novi Pazar.

Mladi su imali priliku da istraže različite tematske celine, od beletristike do naučne literature. Kažu da im je organizovani dolazak olakšao priliku da budu deo velike sajamske manifestacije.

U SDP planiraju i dalja ulaganja u obrazovanje i kulturu, smatrajući da su mladi ključni faktor u razvoju društva. Odlazak na Sajam knjiga je, kažu, samo jedan od koraka ka jačanju kulturne svesti i promovisanju aktivnog učešća mladih u društvenom životu.

“Izlišno je govoriti o ovome što je Sandžačka demokaratska partija uradila ove godine, ali i prethodnih. Ovo je jedna tradicija koju mi gledamo da negujemo i vrednujemo i u svim godinama ispred nas”, kazao je direktor Kancelarije za mlade Tarik Rupić.

Ako je suditi po prvim danima posećenost će ove godine biti veća nego prošle kada je Sajam knjiga posetilo više od 200.000 ljubitelja pisane reči, kao i dosta mladih, što je još jedan znak da knjiga uspešno odoleva svim izazovima modernog doba.

 

Podeli