DruštvoVesti

Književno-kabaretsko veče u Novom Pazaru

U okviru književno-kabaretske večeri pod nazivom ,,Nemoj da zakasniš da izgovoriš” , u Kulturnom centru Novi Pazar Slavica Marić ovdašnjoj publici promovisla je dve nove knjige. Jedna je roman “Dug iz prošlosti”, a druga je zbirka poezije “Nemojte meni o ljubavi”.

“Književno-kabaretsko veče pod nazivom “Nemoj da zakasniš da izgovoriš” krenulo je sa Zlatibora odakle upravo ja i dolazim. Novi Pazar je prvi grad posle Zlatibora koji sam odabrala za promociju mojih knjiga. Ovaj grad sa kojim sam ja sarađivala i sa kojim još uvek sarađujem kroz mnoge projekte, pružio mi je priliku da se upoznam i sa ovdašnjom čitalačkom publikom, što mi je izuzetno drago i velika čast”, kazala je Vesna Marić.

“Roman “Dug iz prošlosti”, koji je izašao pre dva meseca, šalje jednu jasnu poruku da dugovi iz prošlosti nikada ne spavaju, da ne mogu nikada da se sakriju pod tepih, pre ili kasnije nam se jave, možda kada najmanje očekujemo. Zbog toga je ovaj roman zasnovan na životnoj priči jedne mlade devojke, sa elementima istine, gde su na kraju dobra dela i dobročinstva pobedila sve životne nedaće. Svi govore da uvek budemo pozitivni, srećni, da se smejemo, a poruka ovog romana jeste da se suočimo sa emocijom koju trenutno osećamo jer imamo pravo da budemo i tužni, i da plačemo, ne moramo da budemo uvek srećni i da glumimo sreću”, rekla je Marić.

Vesna Marić je na veoma emotivan način, govorila i zbirci poezije “Nemojte meni o ljubavi”. Zbirci koja među koricama obiluje savetima na koje ne treba niko da ostane imun, ko treba da se zamisli dok je čita, zastane i kaže “da, sve je prolazno, dođe i ode, preboli se i zaboravi, ali žal za onima koji nas zauvek napuste nikada neće prestati i za njih moram imati vremena da jednog dana ne bih duboko žalio”.

“Upornošću mog urednika, moja druga knjiga, zbirka poezije “Nemojte meni o ljubavi” izašla je u isto vreme kada i roman “Dug iz prošlosti”. Upravo je poruka ove zbirke “nemoj da zakasniš da izgovoriš”. U zbirci ćemo  se susresti sa temom da upravo ne zakasnimo da popijemo  kafu sa majkom, da ne zakasnimo da po stoti put čujemo istu priču svog oca, da shvatimo da je život kada za stolom ostanje jedna stolica prazna, tada dolazi najveće nedostajanje jer će svega biti samo onih koje volimo neće jer se nikada neće vratiti”, kazala je Vesna Marić.

Roman “Dug iz prošlosti” i zbirku poezije “Nemojte meni o ljubavi” Vesne Marić nalaze se u preko 50 knjižara u Srbiji i zavređiju da se nađu u vašoj kućnoj biblioteci koje svaki put iznova možete čitati a da osećate kao da prvi put čitate i koje će vas uvek podsetiti da ne zakasnite da izgovorite.

Biljana Veljović

 

Podeli