DruštvoVesti

Centar za azil izgrađen, u toku radovi na dalekovodu i trafostanici

Grad Novi Pazar, u saradnji sa resornim ministarstvima, završio je izgradnju prihvatilišta za pse i mačke na Golom Brdu. Trenutno se izvode radovi na dalekovodu i trafostanici kako bi se objekat priključio na električnu mrežu. Istovremeno, završava se pravna procedura za formiranje nove radne jedinice „Zoo higijena“ unutar javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća, koja će upravljati azilom.

U intervjuu sa Dinom Skenderovićem iz Gradske čistoće, istaknuto je da se očekuje raspisivanje konkursa za prijem radnika u novofirmiranu jedinicu.

„Nadamo se da će objekat postati funkcionalan za prihvat prvih pasa lutalica čim se radovi završe. Naša javna komunalna preduzeća već su pokrenula sve pravne postupke kako bismo započeli s radom“, izjavio je Skenderović.

Iako tačan datum otvaranja prihvatilišta još nije preciziran, Skenderović je izrazio nadu da će u novu godinu ući sa novim objektom i radnom jedinicom koja će se fokusirati na hvatanje pasa lutalica.

Do tada, problem pasa lutalica na ulicama Novog Pazara rešavaće se kroz akcije u saradnji sa firmom Avenija MB iz Vrnjačke Banje.

„Zbog povećanog broja pasa lutalica, pokrenuli smo akciju hvatanja koja će trajati tokom vikenda. Angažovane su dve ekipe koje će raditi na terenu, a naši ljudi će biti na raspolaganju kako bismo uklonili sve napuštene pse“, dodao je Skenderović.

Očekuje se da će otvoranje prihvatilišta značajno poboljšati situaciju sa psima lutalicama u Novom Pazaru i doprineti većoj sigurnosti građana.

Podeli