Sport

Borovčanin: Evropske medalje realnost, očekujem i olimpijske

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin rekao je da su Novopazarci dali veliki doprinos u najuspešnijoj godini za srpski boks.

“Pazarski bokseri već su osvajali evropske medalje. Verujem da će se neko od njih izboriti nastup na Olimpijskim igrama 2028. godine, pa i da će uzeti medalju u Los Anđelesu”, rekao je Borovčanin posle prijema u gradskoj upravi.

Bokseri Novog Pazara Kristina Kuluhova i Hamza Rašljanin proletos su osvojili zlatnu seniorsku, odnosno bronzanu omladinsku evropsku medalju.

Ahmeda Mavrića za nekoliko dana u Sofiji očekuje kontinentalni izazov u uzrastu do 23 godine, a potom će još jedno međunarodno iskušenje imati stariji Rašljanin, ovog puta kod mladih boksera na planetarnom šampionatu u Budvi.

“U svakoj od reprezentativnih selekcija imamo po nekog Novopazarca. Nadam se da će ih biti još više”, naveo je savezni selektor Milan Piperski.

Rođeni Novopazarac, privrednik Adnan Bajramović kao potpredsednik Bokserskog saveza Srbije najavio je organizaciju Evropskog juniorskog prvenstva.

“Oko 600 članova evropskih selekcija doći će u Novi Pazar. To se u istoriji nije dogodilo. Imamo obavezu da svakodnevno radimo na promociji boksa”, dodao je Bajramović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac još jednom je pohvalio saradnju s krovnom institucijom srpskog boksa.

“Od dolaska Borovčanina na čelo nacionalnog saveza krenulo je sa rezultatima. To se odnosi na Novi Pazar, ali i generalno na boks u Srbiji”, ocenio je Biševac.

M. Minić

Podeli