DruštvoVesti

JKP „Čistoća” doniralo PU ““Mladost“ 6 kompostera

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” doniralo je šest kompostera Predškolskoj ustanovi “Mladost” u okviru inicijative za podizanje ekološke svesti i promovisanje održivog razvoja kod najmlađih. Ova donacija ima za cilj da deci pruži priliku da se kroz praktičan rad upoznaju sa procesom reciklaže organskog otpada i značajem kompostiranja za očuvanje životne sredine.

Ekolog JKP “Gradska čistoća” Emina Đerlek Đerković istakla je važnost uključivanja predškolskih ustanova u ovakve projekte, naglasivši da je od ranog uzrasta ključno edukovati decu o odgovornom ponašanju prema prirodi.

“Kroz korišćenje ovih kompostera, deca će naučiti kako organski otpad može da postane dragocen resurs, umesto da završi na deponijama,” rekla je ona.

U Predškolskoj ustanovi “Mladost” izrazili su zahvalnost na ovoj donaciji, ističući da će komposteri biti korišćeni u okviru edukativnih radionica o ekologiji. Vaspitači će zajedno sa decom pratiti proces razgradnje organskog materijala i koristiti kompost za gajenje biljaka u vrtićkim baštama, čime će se deci približiti koncept kružnog ciklusa u prirodi.

„Našim projektom je planirana i posete predstavnika JKP „Čistoća“ i ostalim vrtićima kako bi im pokazali kako mi zajedno sa našom decom na konkretan način kopostiramo i kako se deca kroz rad uče o ovoj važnj temi. Odnosno šta su oni to naučili i na koji način se bio otpad sakuplja“, kazala je pedagog Predškolske ustanove „Mladost“ Selma Hodžić.

Ova akcija predstavlja još jedan korak u naporima JKP “Gradska čistoća” da kroz saradnju sa lokalnom zajednicom doprinese boljoj ekološkoj budućnosti, uz poseban akcenat na obrazovanje novih generacija.

A.A.

 

Podeli