DruštvoVesti

Prezentovan projekat Škole za dizajn tekstila i kože

Škola za dizajn tekstila i kože iz Novog Pazara prezentovala je rezultate projekta priručnika za nastavnike u oblasti reciklaznog tekstila. Ujedno je prezentovan i recnik sa profesionalnim terminima iz oblasti tekstila. Realizaciju projekta pomogli su Ministarstvo prosvete kao i lokalna samouprava.

“S obzirom na važnost obrazovanja u oblasti reciklažnog tekstila, širenje rezultata projekta uključuje prezentaciju priručnika za nastavnike koji će im pomoći da bolje razumeju i prenose znanje na ovu temu, kao i rečnika sa profesionalnim terminima iz oblasti tekstila čime se dodatno osnažuju njihovo znanje i veštine”, kazao je direktor Škole za dizajn tekstila i kože Meho Camović. Camović je ovom prilikom zahvalio Ministarstvu prosvete, lokalnoj samoupravi kao i svima koji su učestvovali na realizaciji pomenutog projekta.

Prezentaciji je prisustvovao rukovodilac grupe za srednje, opšte i umetničko obrazovanje i vaspitanje Ministarstva prosvete Miodrag Savović koji je rekao da se novi priručnik može koristiti u svim procesima koji postoje u školi, kako nastavnim tako i vannastavnim. Pohvalio je Školu za dizajn tekstila i kože iz Novog Pazara za koju je rekao da ima odličnu učeničku zadrugu koja može koristiti sve produkte realizovanog projekta.

“Projekat se tiče otpadaka u tekstilnoj industriji i veoma je značajan sa aspekta održivog razvoja”, kazao je Savović.

Ajla Rebronja pisla je ovaj projekat i kaže da je ideja za njegovo stvaranje potekla iz zajedničkog problema koji imaju i drugi partneri sa kojima je Škola za dizajn tekstila i kože radila, a to je zagađenje životne sredine.

Rebronja je istakla da će ovaj priručniik koristiti nastavnicima da osmisle lekcije kroz koje će dodatno osvestiti decu da budu ekološki odgovorne osobe.

Biljana Veljović

 

Podeli