Društvo

Adem Mehmedović na dan beogradskog koncerta izdao pesmu ‘Tama’

Adem Mehmedović, svetski priznati pijanista iz Novog Pazara, u galeriji ARTGET u Beogradu pokazao je zašto se smatra jednim od najsvestranijih muzičara svoje generacije. Njegov program obuhvatao je klasične kompozicije Šopena, Satija i de Fajea, kao i njegove autorske džez aranžmane, potvrđujući  umetničku širinu.

„Ovaj spoj različitih muzičkih svetova za mene je najprirodniji način izražavanja. Upravo tu pronalazim svoju najveću slobodu. Ovaj prostor ima posebno mesto u mom srcu jer sam upravo ovde, kao student novosadske Akademije, održao svoj prvi koncert.“ izjavio je Mehmedović za Rtv Novi Pazar.

Poslednji septembarski dan za Mehmedovića, pored koncerta u Beogradu, doneo je pred publiku novu pesmu. Adem  Mehmedović i Safet Habibović, zajedno su izdali singl „Tama“, mešavinu R&B, Afrobeat i Reggae žanrova. Pesma oslikava paradoksalnu ljubav i unutrašnje borbe, a od danas je dostupna na svim streaming platformama.

Školovan na prestižnim institucijama poput Berklee College of Music i Univerziteta Mozarteum, izgradio je karijeru na spoju klasične muzike, džeza i tradicionalnih elemenata. Njegovi nastupi obuhvataju više od 3.500 koncerata širom sveta, a dobitnik je brojnih nagrada, uključujući priznanja iz Ukrajine, SAD-a i Srbije.

Pored bogate koncertne aktivnosti, Mehmedović trenutno radi na doktoratu, istražujući sevdah, primenu muzičke tehnologije u klasičnoj muzici.

Mehmed Gicić

Podeli