DruštvoVesti

U novopazarskoj Gimnaziji spremno dočekuju grejnu sezonu

Uz pomoć sredstava, tačnije 18 miliona dinara, u novopazarskoj Gimnaziji  izgrađena je nova kotlarnica i zamenjena su ložišta. Pomenuta sredstva su obezbedili Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Grad Novi Pazar. Tim povodom školu je obišla  savetnica u resornom ministarstvu Elma Elfić Zukorlić.
“Ministarsvo će i u narednom periodu podržati sve projekte u cijlu unapređenja kvaliteta vazduha. Prethodno su nove kotlarnice dodeljene i hali “Pendik” i OŠ “Vuk Karadžić”, a prošle godine građani su mogli da zamene individualna ložišta uz pomoć sredstava koje je obezbedilo Ministarstvo za zaštitu životne sredine”, kazala je Elfić Zukorlić. Ona je podsetla da su putem javnih konkursa, obezbeđena i sredstva od kojih su realizovani projekti pošumljavanja i ozelenjavanja.
 Direktorrka novopazarske  Gimnazije Dženana Raždaginac kaže da u ovu grejnu sezonu škola ulazi spremno.
“Gimazija prelazi na pelet, ekološki prihvatljiv emergent. Na taj način dolazi do smanjenja zagađenja, u odnosu na emisiju čestica koje nastaju iz peći na čvrsta goriva. Utičemo na bolji kvalitet vazduha i očuvanje životne sredine, dajući primer drugima kako da se odnose prema pirirodnim resursima. Upotrebom peleta ćemo znatno smanjiti ranije troškove, rekla je direktorka Gimnazije Dženana Raždaginac, naglašavajući da je eneregent za novu grejnu sezonu obezbeđen na vreme.
Biljana Veljović
https://youtu.be/Ty11RJmET1E
Podeli