DruštvoVesti

Preventivni pregledi nastavljeni i danas

U svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji  i danas se vrše besplatni preventivni pregledi. Do  17 časova, svi građani će biti u prilici da obave pregled hematologa i pregled gastroenterologa, izmere krvni pritisak i urade laboratoriju (krvna slika, biohemija, LDH, feritin, Fe, bilirubini, transaminaze, CRP) kao i tumor markere (CEA, CA 19-9, i AFP opciono).

“Od samog jutra kada smo počeli da radimo, gužva je velika i veliki broj građana došao je da iskoristi ovu priliku i izvrši preglede i uradi rezultate. Iako je gužva velika, mi smo sve odlično organizovali tako da sve teče bez problema. Preglede će danas moći da obave i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, nećemo nikoga vratiti sigurno”, rekla je doktorka Nataša Mijailović.

Mijailović je istakla važnost preventivnih pregleda jer se na ovaj način vrši preventiva i to je glavni cilj ove akcije.

Pored pregleda hematologa i gastroenterologa, danas se u Dijagnostičkom centru rade i CT snimanja pacijentima koji su bili na listi čekanja, tako da se očekuje da ona već bude sutra prazna. Direktor novopazarskog Doma zdravlja, doktor Ervin Ćorović, pozvao je sve građane da iskoriste ovu priliku i danas do 17 sati obave preventivne preglede.

Ćorović je napomenuo da je ovo treći vikend u ovom mesecu u kome se sprovodi ova akcija Ministrstva zdravlja i da će Novi Pazar i dalje uzimati učešće.

B.V.

Podeli