DruštvoVesti

Za vikend ponovo besplatni preventivni pregledi

U akciju besplatnih preventivnih pregleda, koji će se i ovog vikenda obavljati u svim Domovima zdravlja i bolnicama uključen je i Novi Pazar. Građani. čak i oni koji nemaju zdravstvene knjižice i lekarsku dokumentaciju moći će da se pregledaju.

“Ovo je proces koji se nastavlja evo već treću nedelju u septembru. Ono što je bitno da naglasim jeste da će se ovog vikenda u Dijagnostičkom centru obaviti sva CT snimanja koja su ranije bila zakazana, tako da će lista čekanja ostati prazna”, kazao je za Radio televiziju Novi Pazar, doktor Ervin Ćatović. On je naglasio da će se ovi pregledi vršiti oba dana vikenda u vremenu od 8 do 17 časova.

“U nedelju će biti organizovani ostali pregledi u istom terminu od 8 do 17 časova. Naglasio bih samo da će lista rezultata biti proširena pa će pacijenti pored merenja krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, krvne slike, određenih tumor markera moći da urade i biohemijske analize, pre svega za otkrivanje bolesti jetre i anemije. Još jedna stvar je da ćemo ove nedelje na raspolaganjun imati i hematologa i gastroenterologa. Hematolog će preglede vršiti u Domu zdravlja dok će gastroenterološki pregled pacijenti moći da odrade u Opštoj bolnici gde je odeljenje gastroenterologije i smešteno, tačnije na strarom Grudnom odeljenju”, objasnio je Ćorović.

Direktor Doma zdravlja, doktor Ervin Ćorović, pozvao je sve građane da iskoriste ovu priliku i bez zakazivanja oave navedene besplatne preventivne preglede.

Biljana Veljović

Podeli