Sport

Ziljkić u Novom Pazaru posle osam godina

Pominjao se u Novom Pazaru sve glasnije Almedin Ziljkić i njegov povratak. Neki su govorili da je gotova stvar, drugi možda smatrali da se pravi račun bez krčmara, posebno jer se lucidni fudbaler tek otisnuo na iransko tlo. Pokazalo se da su ovi prvi imali dobru intuiciju – lokalni momak dogovorio je saradnju sa superligašem iz rodnog grada do kraja sezone.

Ziljkić (28) je početkom jula potpisao za Estaghlal, ali da je kliknulo – nije. Ne tako davno reprezentativac Bosne i Hercegovine nije odigrao ni minut za ekipu iz Teherana.

U međuvremenu, dobio je raskid ugovora na štetu kluba iz prestonice Irana. Odjednom se pojavila mogućnost da se popularni Dino priključi Ademu Ljajiću i drugovima. To se i dogodilo brzom reakcijom sportskog sektora Novog Pazara.

Iako postoji mogućnost da ofanzivni vezista upotrebljiv na više pozicija bude u kombinaciji već za duel sa Čukaričkim, realnije je da ta priča sačeka deveto kolo i gostovanje TSC-u iz Bačke Topole.

Momak iz vrlo dobre pazarske “klase 1996” vraća se tamo odakle je otišao pre osam godina. U Novom Pazaru je kao omladinac dobio priliku da oseti barut najjačeg fudbalskog takmičenja u Srbiji.

I pre toga je neko vreme proveo u Vojvodini i Donjem Sremu, da bi karijera nakon toga krenula napred. Ziljkić je nastupao za Goricu, tuzlansku Slobodu, Tuzlu siti, Borac iz Banjaluke, Olimpiju i Sarajevo. U nekoliko navrata dovodili su ga u vezu sa crno-belima iz Humske.

M. Minić/Mozzart Sport

 

Podeli