Sport

Odbojkaši kreću početkom oktobra: Pazarci protiv Dunav Voleja

Odbojkaši Novog Pazara počeli su pripreme za takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Sudeći po sastavu lige, momci Eldana Novalića bi i ove sezone mogli da se bore za gornji deo tabele.

“Krenuli smo kasnije nego prethodnih godina. Imali smo nekih kadrovskih problema, koje smo u hodu rešili. Priključeno je dosta momaka iz našeg omladinskog pogona. Možda nismo jaki kao prošle sezone, ali ako nam se ukaže šansa za viši rang – iskoristićemo je”, rekao je srednji bloker Pazaraca Marko Božović.

Ekipu su napustili tehničar Andrej Huzejrović i srednjak Aleksa Ćibić, koji su prešli u redove superligaša Karađorđa i Takova.

S druga strane, među Pazarce su se vratili organizator igre Tarik Kurtanović i srednji bloker Ermin Koničanin.

“Mislim da nas neće poremetiti odlasci Huzejrovića i Ćibića. Naše ambicije ostaju iste. Dosta je mladih igrača. Lično, mislim da ću više da igram i da ću sve bolje da koristim šansu”, kazao je primač servisa u timu Novog Pazara Habib Prušević.

Pazarski odbojkaši paralelno treniraju u teretani Sportsko-sajamske ustanove Pendik i Dvorani Sportske akademije Douš.

“Očekujem da svi damo određeni doprinos. Raduje me što radimo punom parom tokom ovih desetak dana. Imamo hemiju, što je naš veliki adut”, ocenio je srednji bloker Novopazaraca Ivan Mandić.

Prva liga Srbije startuje početkom oktobra, a Novi Pazar u prvom kolu dočekuje ekipu novosadskog Dunav Voleja.

M. Minić

 

Podeli