DruštvoVesti

“Nešto zvučno” ulepšalo izletište Borići

Sportski tereni i izletište “Borići“ osvanuli su u potpuno novom ruhu zahvaljujući najpre ekološkoj akciji a onda i realizaciji projekta Udruženja građana “Nešto zvučno” u okviru kojeg su postavljene nove klupe, ljuljaške i klackalice. Uskoro će na ovom mestu biti postavljen i multifunkcionalni dečiji mobilijar. Sredjivanje ovog popularnog igrališta deo je projekta “Građani se pitaju” koji je finansijski pomogao švajcarski Helvetas.

Ovaj prostor omiljen mnogim Novpazarcima koji je do pre nekoliko dana biti pun smeća sada ne može da se prepozna. Zahvaljujći ekološkoj akciji a onda i postavljanju novog mobilijara ovo je sada mesto za potpuni odmor i to za celu porodicu.

Ideju za realizaciju projekta dalo je udruženje “Nešto zvučno” čije predstavnice su prezadovoljne kako sada Borići izgledaju.

Ono što je odmah sve razočaralo jeste slika skinute i bačene ljuljaške samo dan nakon što je montirana. Uskoro će na ovom izletištu bii postavljene i nadzorne kamere pa će biti mnogo lakše da se pronađu nesavesni građani.

Grad Novi Pazar pri kraju je pripreme novog konkursa pa su pozvali sve građane da pripreme projektne ideje i na taj način ulepšaju svoje naselje i podignu kvalitet života na viši nivo.

Podeli