Poslednje

Ugostiteljsko – turistička škola među 30 “Superškola” na Zapadnom Balkanu

Trideset škola iz Srbije ove godine dobilo je titulu “Superškola”, a njihovi idejni projekti koji će u okviru Programa školske razmene na Balkanu dati dalji doprinos izgradnji mira i pomirenja i interkulturalnog učenja i dijaloga između škola, učenika i njihovih zajednica, predstavljeni su na javnom događaju pod nazivom “Upoznajte Superškole”, koji je organizovala Regionalna kancelarija za saradnju mladih u saradnji sa GIZ – om.

Među njima našla se i Ugostiteljsko – turistička škola iz Novog Pazara koja će u parnerstvu sa školom iz Prištine realizovati projekat u vezi sa borbom protiv nasilja na društvenim mrežama, izgradnjom mira i bogatstvom kulturnih raznolikosti.

„Škole su odabrane zbog svoje inovativnosti i posvećenosti obrazovanju, a njihov rad i trud će sada biti dodatno podržan i tako će osnažiti ne samo pojedine škole koje su deo projekta, već i čitav obrazovni sistem u Srbiji” istakla je Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete.

Program „Superškola“, posvećen je promovisanju mobilnosti mladih, pruža jedinstvenu priliku za povezivanje vršnjaka iz regiona i podstiče interkulturalni dijalog i saradnju među srednjoškolcima Zapadnog Balkana.

Podeli