DruštvoPolitikaVesti

Odbornici u Sjenici uputili žalbu na nezakonit rad Skupštine

Osamnanest odbornika potpisalo je žalbu kojom ukazuju na, kako su naveli nezakonito postupanje predsednice i sekretara SO Sjenica na sednici održanoj 27.avgusta 2024.godine.

“Pismenim putem ukazujemo da Poslovnik u radu, Skupštine opštine Sjenica Zakonom o lokalnim izborima, Zakonom o lokalnoj samoupravi i drugim pozitivnim propisima, nepropisuje mogućnost da se dva puta ponavlja glasanje za usvajanje dnevnog reda na sednici Skupštine opštine Sjenica, i to jednom kad se odbornici izjasne za usvajanje dnevnog reda, što je ispravno i drugim putem posle nezakonitog prekidanja sednice Skupštine opštine Sjenica i određivanje pauze istog dana.
Takođe se ukazuje predsednici SO-e Sjenica da ne postoje uslovi za odlaganje održavanja sednice SO- e jer je to suprotno važećim pravnim propisima”, navodi se u žalbi.

Na fotografijama ispod su potpisi odbornika.

I nakon dva sata pauze sednica Skupštine nije nastavljena, zbog čega se postavlja pitanje da li će nova koalicija preživeti ili Sjenicu čekaju novi izbori?

Suština je da je sednica SO Sjenica dana 27.8.2024.gidine počela sa prisutnih 36 odbornika. Međutim, u postupku izjašnjavanja usvajanja dnevnog reda, od prisutnih 36 odbobrnika gladalo je 17, što ne predstavlja potrebnu većinu za usvajanje dnevnog reda.

Podsećamo, trenutna politička situacija drži javnost u Sjenjci u neizvesnosti. Zasedanje skupštine, je počelo jutros u deset sati. Prvobitno dogovorena koalicija između Stranke pravde i pomirenja (SPP), Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i grupe građana „Bez diskriminacije“ – Aldin Dino Kurtović, se kako do sada izgleda zakomplikovala.

Podeli