Društvo

Kačapor: Sportski plato ispred škole u Ribariću se gradi, kako je i obećao Rasim Ljajić

Učenici škole “Meša Selimović” u Ribariću, kao i mladi iz tog područja, uskoro će imati priliku da se bave sportom na najmodernijim terenima i koriste raznovrsne rekreativne sadržaje. Radovi na platou ispred škole, koji su u toku, obuhvataju izgradnju savremenih igrališta, teretane na otvorenom, sportskih terena, novih tribina i modernog mobilijara, čime će se stvoriti idealni uslovi za aktivan i zdrav način života.

„Od početka radova do danas, obavljeni su pripremni radovi, uključujući postavljanje podloga, uklanjanje stare ograde, pripremu terena za nove instalacije, asfaltiranje i izgradnju tribina,“ kaže izvođač radova Adnan Selek.

Uslovi će predstavljati standard kojem teže i mnoge moderne gradske škole u zemlji, a učenici će imati priliku da se razvijaju u okruženju koje podstiče njihov uspjeh i sportski duh, ocjena je direktora Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA, Samira Kačapora.

“Ovo će služiti svima, omladini, turistima, lokalnom stanovništvu, prije svega djacima. Radovi se odvijaju prema planu. Projekat, čiji je nosilac Regionalna razvojna agencija, podržan je od strane Ministarstva turizma i omladine, a sredstva su obezbijeđena zahvaljujući ministru Huseinu Memiću. Ova investicija, obećana prije nekoliko mjeseci od strane Rasima Ljajića, uključuje, kao što vidite, izgradnju sportskih terena za odbojku, košarku i fudbal, kao i dječjeg igrališta. Pored toga, planirana je i završna faza izgradnje hale čija konstrukcija godinama ovdje stoji nedovršena. Ovo je prva faza projekta koji će unaprijediti život u naselju Ribariće, nakon dugog perioda bez značajnih ulaganja,” rekao je Kačapor za RTVNP.

Projekat, vrijedan 25 miliona dinara, finansira Ministarstvo turizma i omladine, a realizira Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA.

Galib G!cić

Podeli