Društvo

Novi režim saobraćaja u Lugu, zaštita trotoara u planu i ,,Oko sokolovo,,

Savjet za bezbjednost saobraćaja Grada Novog Pazara usvojio je niz novih mjera usmjerenih na poboljšanje sigurnosti u saobraćaju.

Na sjednici je odlučeno da se Hercegovačka ulica u naselju Lug, u dijelu koji se povezuje sa Cetinskom ulicom, kao i Ulica Miloša Obilića, pretvore u jednosmjerne. Cilj je poboljšanje protoka vozila i smanjenje gužvi u ovim dijelovima grada.

Dženan Ličina, član Savjeta, istakao je za RTV Novi Pazar da je odgovoreno na zahtjev stanara dviju stambenih zgrada za oslobađanje trotoara od vozila koja se nepropisno parkiraju. “Odobrili smo postavljanje ivičnjaka kako bismo onemogućili parkiranje na trotoarima i osigurali sigurno kretanje pješaka,” rekao je Ličina. Dodao je da poziva i druge stanare zgrada u gradu da podnesu slične zahtjeve ukoliko se suočavaju s ovim problemom.

Pored ovih mjera, Savjet je najavio i akciju poboljšanja vidljivosti pješačkih prelaza u blizini škola. Planirano je postavljanje dodatne signalizacije i zaštitnih ograda u radijusu od pet metara od prelaza, čime će se obezbijediti siguran prelazak djece i onemogućiti parkiranje vozila.

Najavio je plan za nabavku vozila „Oko sokolovo” u narednoj godini, koje će omogućiti efikasniju kontrolu saobraćaja i sankcionisanje prekršaja, doprinoseći ukupnoj bezbjednosti u gradu.

Govoreći o nedavnim promjenama na raskrsnici Parice, Ličina je naglasio da su rezultati već vidljivi. „Smanjenje brzine kretanja vozila i povećanje bezbjednosti pješaka bili su naši glavni ciljevi, i mogu reći da su ostvareni,” zaključio je Ličina.

Galib G!cić

Podeli