DruštvoVesti

Đekić: ”Lista koja je osvojila najveći broj glasova od danas u BNV punim kapacitetom”

Većnik liste ”Sandžačka demokratska partija- Husein Memić” kazao je danas obraćajući se aktuelnom sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, da ovo jeste istorijski dan kada novu većinu u BNV-u čine dve najveće bošnjačke stranke.

”Sandžačka demokratska partija prvi put ulazi i direktno učestvuje u upravljanju Bošnjačkim nacionalnim vijećem, u svom punom kapacitetu. Građani to treba da posmatraju kao jedan pozitivan događaj, a nama je bitan sud naroda i to kako će narod ocenuti današnju sednicu” poručio je Đekić.

Komentarišući izbor novog predsednika, Đekić je kazao da pored njegovih profesionalnih referenci njegovo teritorijalno poreklo nije za zanemarivanje.

”To nosi jasnu i jaku poruku i veoma je važno da iz tog dela Sandžaka, da iz Polimlja, imamo predsednika Vijeća” istakao je Đekić.

Đekić je podsetio da je lista ”Sandžačka demokratska parija-Husein Memić’, koja je osvojila najveći broj glasova na poslednjim izborima za BNV, od konstituisanja novog saziva predlaga da BNV formiraju predstavnici sve tri liste.

Novom rukovodstvu BNV-a poželeo je uspešan rad.

 

 

Senada Kalić

Podeli