Društvo

Damir Imamović, unuk slavnog sevdalije Zaima, večeras otvara Zeman u Novom Pazaru

Sedmi World Music Fest Zeman počinje večeras u 21 sat na Žitnom trgu u Novom Pazaru. Ovogodišnji festival otvoriće Damir Imamović, bosanskohercegovački muzičar i unuk proslavljenog sevdalije Zaima Imamovića.

Poznat po svojim inovativnim interpretacijama sevdalinke, Imamoviću je ovo drugo gostovanje na Zemanu, izjavio je za Rtv Novi Pazar Pr Festivala, Galib Gicić:

,, WMFZ će tokom tri dana ugostiti izvođače iz raznih krajeva svijeta i predstaviti bogat muzički program. Osim Damira, Festival će obuhvatiti i “Glas Zemana”, veče takmičenja za mlade talente koje će se održati 3. avgusta u 20 sati. Te iste večeri, u 21 sat, nastupiće i Laura Marín iz Španije, poznata po svojim izvedbama na gitari, ukuleleu i klaviru. Mirza Redžepagić i Kenan Mačković- umjetnički direktori Fesrivala, za završno veče,  4. avgust  u 21 sat, rezervisali su Balkan Zoo & Ninu Ćorić iz Hrvatske, koji će  nastupom promovisati tradicionalne romske pjesme u modernim aranžmanima,, rekao je Gicić.

World Music Fest Zeman, podržavaju KC Novi Pazar,  Grad Novi Pazar i Ministarstvo turizma i omladine. Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Novi Pazar, koja će svakodnevno emitovati festivalsku hroniku.

Podeli