SportVesti

Zličić i Mituljikić pojačali Novi Pazar

Fudbaleri Lazar Zličić i Jovan Mituljikić novi su igrači Fudbalskog kluba Novi Pazar. Iz kluba su saopštili da Novi Pazar pravi tim za poštovanje.

Dvadesetsedmogodišnji fudbaler Lazar Zličić novo je pojačanje Novog Pazara. Igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, ponikao je u Vojvodini, a u Srbiji je igrao i za Proleter, Voždovac i Napredak. Ima 100 nastupa u šampionatu Srbije, postigao je 14 golova i upisao 9 asistencija, dok je u domaćem Kupu odigrao 8 utakmica i postigao jedan gol. U dresu Vojvodine zabeležio je i pet nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Inostranu karijeru je gradio u Mađarskoj, Kazahstanu i Sloveniji.

Plave je pojačao i Jovan Mituljikić (21). Igra na poziciji ofanzivnog veziste, a može da bude i krilo i napadač. Mituljikić je ponikao u Crvenoj zvezdi, prošao je čitavu omladinsku školu na Marakani, a do sada je igrao i kao pozajmljeni igrač u Grafičaru, Mladosti GAT, IMT-u i Radničkom iz Kragujevca. Postigao je već 20 golova uz 8 asistencija na 85 utakmica u seniorskoj konkurenciji. Zabeležio je 12 nastupa za mlađe reprezentativne selekcije. U Pazar je stigao na šestomesečnu pozajmicu.

Podeli