PolitikaVesti

Zukorlić odgovorio na saopštenje BOSS-a

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i ministar za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost u Vladi Republike Srbije Usame Zukorlića povodom saopštenja BOSS-a Samira Tandira oglasio se saopštenjem u kojem ‘izričito demantuje sve tvrdnje vezane za navodno izdavanje naloga za kupovinu glasova’ i dodaje da se radi o potpunim neistinitostima i apsurdima.

”Jasna namjera ovog montiranog audio snimka jeste moja diskreditacija, kao i diskreditacija Stranke pravde i pomirenja. U više navrata sam govorio o sumnjama u vezi sa kupovinom glasova, posebno od strane Samira Tandira, koji je uzimao procenat od uposlenika javnih ustanova u Prijepolju i od tog novca kupovao glasove na izborima.  Nikada nisam davao naloge za kupovinu glasova, niti učestvovao u takvim radnjama” navodi se u odgovoru.

”Apsurdnost navoda da sam prisiljavao bilo koje visoke članove stranke da kupuju glasove 2022. godine je očigledna, a s obzirom na to da je Samir Tandir bio član SPP-a do maja 2022. godine, zašto je onda o tome ćutao do 2024. godine i time prikrivao navodno krivično djelo? Obratiću se nadležnim organima kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za montažu snimka, nakon čega će biti pokrenuti odgovarajući pravni postupci.

Politika moje stranke i mene lično bazira se na pravdi i pomirenju. Nikada ne bih podržao, kamoli naložio kupovinu glasova ili bilo kakve druge beščašne radnje.

Navodi da sam uznemiravao javnost ili počinio krivično djelo u vezi sa slučajem Nermina Balije, nisu istiniti, jer uvidom u javna obraćanja gospodina Balije, jasno je da je prepreka za utvrđivanje počinioca nedostavljanje video nadzora sa kuće porodice Ljajić.

Nikada nisam tvrdio da je moj otac, rahmetli Muftija Muamer Zukorlić, bio otrovan. Tražio sam samo da se utvrdi zvaničan uzrok njegove smrti, izražavajući osnovanu sumnju da nije preminuo prirodnim putem. Ta sumnja se temelji na izvještajima dvije nezavisne laboratorije i izvještaji su dokaz za osnovanu sumnju, a ne tvrdnja o uzroku smrti.

Navodi da sam oteo imovinu braći i sestrama su lažni, i iznošenje svih lažnih navoda iz mog privatnog života od strane Samira Tandira imaju za cilj da me diskredituju, predstave kao nekoga ko čini krivična djela i obmanjuje javnost.

Također, tvrdnje da sam uzurpirao pola Islamskog fakulteta ili vrijeđao srpske svetinje ili Deževu su potpuno neistiniti i pokazuju da lice koje ih iznosi, Samir Tandir, ne poznaje ni etičke, a ni i moralne kodekse.

Jasno i odlučno, suprotstaviću se svim pravnim sredstvima koje su mi na raspolaganju kako bih odbranio svoj ugled i čast” poručuje Zukorlić u odgovoru na saopštenje BOSS-a.

Podeli