DruštvoVesti

Novi Pazar ima još jednog vrhunskog atletičara

Novi Pazar ima još jednog vrhunskog atletičara, Aldina Ćatovića, učesnika na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore u Banjskoj Bistrici. Ćatovića je na ovom takmičenju ostvario izvanredan uspeh. Njega i njegovog trenera Rifata Ziljkića danas je ugostio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i u ime Grada im čestitao na postignutim rezultatima.

“Želim pre svega da  zahvalim gradonačelniku Nihatu Biševicu na današnjem prijemu kao i Sporskom savezu koji je uvek uz mene. Mogu reći da sam veoma srećan što sam trčao moje prvo Evropsko prvenstvo. Trčao sam dve discipline, 1500 i 3000 metara. Prvog dana sam trčao 1500, tu sam usvojio drugo mesto i srebrnu medalju. Drugog dana sam trčao 3000 metara, postao sam prvak Evrope i oborio rekord šampionata koji je držao moj kolega iz kluba Elzan Bibić. Stvarno sam doživeo veliko iskustvo na ovom takmičenju. Sad me očekuje Svetsko prvenstvo u Peruu, gde se nadam visokom plasmanu jer sam se dosta pripremao na Kopaoniku sa mojim trenerom Rifatom Ziljkićem”, kazao je atletičar Aldin Ćatović.

“Ovo je pre svega jedan veliki uspeh našeg mladog atletičara Aldina Ćatovića koji je prvi put učestvovao na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore.  Osvojio je srebrnu medalja u trci na 1500 metara i zlatnu medalju na 3000 metara. On je jedan od najuspešnijih takmičara u istoriji srpske atletike kada je u pitanju prvenstvo  Evrope za mlađe junire. Ovo je samo jedna usputna stanica ka verovatno njegovoj bogatoj atletskoj karijeri. Već ove godine, tačnije za mesec dana, očekuje ga i Svetsko prvenstvo u Peruu, u Limi gde očekujemo makar da dođe do finala”, rekao je trener Aldina Ćatovića, Rifar Ziljkić.

Ovo je još jedna potvrda da je Novi Pazar Grad sporta, grad atletike ne samo u zemlji, nego i u regionu. Sve što je lokalna samouprava do sada ulagala  u sport, u atletiku, to su naši sportisti na najbolji način opravdali  svojim medaljama i svojim rezultatima. Medalje i nagrade stigle su Novi Pazar  sa balkanskih prvenstva, sa evropskih prvenstva, sa svetskih prvenstva, tako da su stvarno  naši sportisti najbolji ambasadori našeg grada i naše zemlje”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Sigurno će nas naš Aldin  još mnogo puta obradovati obradovati sa mnogo medalja. Pred njim je sjajna budućnost i karijera. Ovo je sigurno rezultat  kontinuiranog rada Atletskog kluba Novi Pazar, dobrog rada pre svega Rifata Ziljkića, trenera koji je stvarao šampione, a i dobra saradnja sa Atletskim savezom Srbije”, dodao je Biševac i  zahvalio svim  prijateljima atletskog kluba koji su uvek bili tu da podrže i koji će ga i dalje podržavati.

Gradonačelnik Biševac je kazao da kada se napravi ovakva jedna  pozitivna atmosfera onda dolaze ovakvi rezultati i istakao da će lokalna samouprava i dalje nastaviti  da podržava ovakve talente i sportiste, kako u pojedinačnim tako i u klubskim sportovima.

“Ovom prilikom želim da čestitam Rifatu Ziljkiću i Aldinu Ćatviću na osvojenim medaljama na ovom Evropskom prvenstvu. Ovo je dugogodišnji rad koji se isplatio što su pokazale i ove osvojene medalje koje su i nas  obradovale. Takođe, želim da napomenem da su Republika Srbija, Grad Novi Pazar i Sportski savez prepoznali talente naših sportista  što pokazuju velika ulaganja u infrastrukturu kao što su Atletski stadion i tunel koji smo dobili. Nastavićemo sa daljem ulaganjem kako bi još više naših atletičara i ostalih sportista uspelo da nas obraduje sa još medalja na budućim takmičenjima”, kazala je predsednica Sportskog saveza Novi Pazar, Amela Terzić.

 

Biljana Veljović

Podeli