PolitikaVesti

Zukorlić uputio demant na saopštenje BOSS-a

U odgovoru upućenom našoj televiziji, a nakon objavljivanja saopštenja Bošnjačko srpskog saveza Samira Tandira, predsednik SPP-a Usame Zukorlić  navodi da se njegova, i politika njegove stranke, bazira na pravdi i pomirenju, te da nikako i nikada ne bi podržao a kamoli, naložio kupovinu glasova, niti bilo koga primoravao da kupuje glasove i samim tim, navodi, počini krivično delo. U odgovoru Zukorlić još i navodi da nije uznemiravao javnost po pitanju predmeta Nermina Balije, nije lagao i tvrdio da je njegov otac otrovan, te da nije otimao imovinu braći i sestrama i uzurpirao pola Islamskog fakulteta.

Usame Zukorlić u odgovoru navodi da su objavljeni audio snimci u potpunosti neistiniti i apsurdni, te da su isti montirani, ističe, najverovatnije pomoću alata veštačke inteligencije, koji, tvrdi, omogućavaiu manipulaciiu govorom liudi i audio snimcima, a da je jedina svrha predmetnog montiranog audio snimka, ističe, njegova i diskreditacija Stranke pravde i pomirenja.

Dodaje da su njegovi stvarni govori o kupovini glasova i o sumnji o kupovini glasova od strane Samira Tandira, manipulisani pomoću određenih alata veštačke inteligencije ili drugih kompjuterskih programa, tako da se delovi njegovih govora izvuku iz konteksta kako bi se ’’formirao navedeni  zlonamerni, beščasni i lažni audio snimak koji sadrži njegove navodne izjave’’, navodi Zukorlić u odgovoru.

’’Nije istina da sam ikada davao nalog za kupovinu glasova, niti učestvovao u takvim beščasnim radnjama, te ću se u pogledu predmetnog audio snimka obratiti nadležnim organima kako bi se utvrdilo ko je iste sačinio odnosno montirao, nakon čega će biti pokrenut i  odgovarajući  sudski postupci prema tim licima.

Navodi da sam prisililjavao bilo koje bivše visoke članove SPP-a, ili bilo koja druga lica da kupuju glasove u kampanjama za parlamentarne izbore 2022. godine i za zbore za Bošnjačko nacionalno vijeće su apsolutno neistiniti’’ tvrdi Zukorlić.

Zukorlić dalje tvrdi da je Tandir tada bio član SPP-a zbog čega se, ističe, mora postaviti pitanie zašto je, ukoliko su njegove tvrdnje istinite, Tandir o tome ćutao, i na taj način prikrivao navodno krivično delo.

Zukorlić demantuje navode da je uznemiravao javnost ili počinio bilo kakvo krivično delo u pogledu događaia sa automobilom Nermina Balije i tvrdi da je na putu utvrđivanja ko je počinilac  i nalogodavac paljenja automobila jedina prepreka nedostavljanje snimaka sa kamera sa video nadzora koie se nalaze na kući za koju Balija navodi da pripada porodici Ljajić, a koje su jedine mogle da snime kritični đogađaj.

Zukorlić navodi i da nije lagao ili tvrdio da je njegov otac otrovan, već je kaže, navodio da je potrebno utvrditi zvaničan uzrok smrti i izražavao osnovanu sumnju da njegov otac nije preminuo prirodnim putem, zasnovanu na izveštajima dve nezavisne laboratorije koje, tvrdi, sadrže navode da postoji verovatnoća da je testirana osoba, odnosno njegov otac, bila otrovana teškim metalima ili hranom.

Demantuje i navode da je oteo imovinu braći i sestrama, ističući da predstavljaju flagrantnu laž, i pokazuju da Samir Tandir u netrpeliivosti prema njemu ne poznaje granice.

Navodi da je uzurpirao pola Islamskog fakulteta su potpuno neistiniti i lažni, tvrdi Zukorlić i poručuje da je saopštenje BOSS-a u celosti neistinito i izdato sa  ciljem njegove diskreditacije i predstavljanja kao čoveka koji čini krivična dela, ne preza od toga da prekrši zakon i koji laže i obmanjuje javnost.

 

 

Podeli