DruštvoVesti

Novi Pazar ima predstavnike na SIM u Splitu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac danas je ugostio pobednike državnog takmičenja Sporstskih igara mladih (SIM) koji će učestvovati na završnom takmičenju SIM igara u Splitu. Biševac je tom prilikom rekao da se Grad Novi Pazar ponosi i njima i svim sportistima koji širom sveta predstavljaju kako Srbiju tako i Novi Pazar u najboljem svetlu i istakao da će lokalna samouprava i dalje ulagati u sport.

“Novi Pazar je od samog starta uz sporske igre mladih i ovo je 11. godina kako mi učestvujemo na toj manifestaciji. Imaćemo čast da i ove godine imamo predstavnike iz Novog Pazara koji će predstavljati Srbiju na velikom međunarodnom finalu u Splitu”, kazao je generalni sekretar Sportskog saveza Novi Pazar Nermin Zećirović.

“To su naši fudbaleri, kadeti, odnosno članovi fudbalskog kluba Novi Pazar i Alen Sejdović koji će predstavljati Srbiju, a član je škole atletike Novog Pazara. Zadovoljni smo zaista što imamo ovako mlade i perspektivne sportiste i upravo se vidi koliko Grad Novi Pazar ulaže u sam razvoj sportista kako sa infrastrukturom, tako i u njihovom tehničkom delu. Ovo bih priliku iskoristio da čestitam našim predstavnicima i siguran sam da će oni na velikom međunarodnom finalu u Splitu napraviti dobar rezultat za naš grad”, dodao je Zećirović.

Mladi atletičar Alen Sejdević za sada ima 159 medalja. Pred odlazak u Split za Radio televiziju Novi Pazar rekao je da se iskreno nada da će se u svoj grad vratiti sa nekom medaljom.

“Plasirao sam se za međunarodno takmičenje u Splitu i nadam se da ću tamo lepo prestaviti moj grad. Spremao sam se dugo i vredno, očekujem jaku konkurenciju i znam da neće biti laka trka, ali ja sam spreman”, kazao je Sejdović.

Na Sportskim igrama mladih u Splitu u malom fudbalu državu i Grad Novi predstavljaće i mladi fudbaleri Fudbalskog kluba Novi Pazar.

“Imali smo mnogo utakmica, bilo je naporno i teško, ali opet uspeli smo da dođemo do najvišeg dela takmičenja. Želim da zahvalim Sportskom savezu, gradu Novom Pazaru, i svima koji su bili uz nas”, rekao je fudbaler Faris Osmanović. Osmanović je dodao da očekuje dobre rezultate.

Trener mlađih selekcija Fudbalskog kluba Novi Pazar Sead Muratović je kazao da je velika čast i zadovoljstvo predstavljati grad Novi Pazar i Republiku Srbije na ovakvom velikom takmičenju, odnosno jednoj od najvećih manifestacija u regionu.

“Mi kao predstavnici FK Novi Pazar se nadamo da ćemo u najboljem svetlu  opravdati očekivanja i nadamo se uspehu”, rekao je Muratović.

Veliko Međunarodno finale Sportskih igrara mladih održaće se u Splitu od 19. do 24. avgusta 2024.godine.

Biljana Veljović

Podeli