DruštvoVesti

Hubić Nurković nova glavna tužiteljka Osnovnog javnog tužilaštva

Lejla Hubić Nurković nova je glavna javna tužiteljka Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru. Nju je izabrao Visoki savet tužilaštva na poslednjoj sednici.

Članica Saveta, koja je bila deo izborne komisije, Tanja Vukićević navela je da je program Hubić Nurković sadržajan i realan, sa jasnim fokusom na nedostatke u radu Osnovnog tužilaštva koje je već počela da rešava.

Hubić Nurković je dobila pohvale i ostalih članova Saveta. Ona je od konkursne komisije Visokog saveta tužilaštva dobila maksimalan broj bodova – 30, 15 za stručnost i osposobljenost, 10 za program unapređenje rada Osnovnog tužilaštva i pet za razgovor.

Hubić Nurković rođena je u Novom Pazaru 1987. godine, a diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2012. godine. Pravosudni ispit položila je pet godina kasnije.

Radila je kao pripravnik u Višem sudu u Novom Pazaru od 2013. do 2015. godine, a od 2018. godine kao tužilački i viši tužilački pomoćnik u Višem tužilaštvu, što je pozicija sa koje je početkom ove godine izabrana za tužioca u Osnovnom tužilaštvu.

Podeli