DruštvoVesti

Niska cena a slaba potražnja za drvima

Novopazarska pijaca kabaste robe dobro je snabdevena svim vrstama ogrevnog drveta. Za metar drva potrebno je izdvojiti 50 evra dok za metar cepkanih 60 evra.  Iako je cena drva naglo opala prodaja je slaba, ističu prodavci.

Iako temperature dostižu maksimume, pa niko ne razmišlja o grejanju i grejnoj sezoni, drva se kupuju i u julu. Dok je nekima rano i drva kupuju na jesen ima i onih koji se na vreme snabdevaju.

Novopazarska pijaca kabaste robe nikad nije bila ovoliko snabdevena svim vrstama ogreva. Ali iako su cene dosta niže u odnosu na prethodnu godinu prodavci se žale na slabu potražnju.

“Cena metarskih drva je 50 evra a cepkanih 60 evra. Nikad više drva nije bilo ovde a da je potražnja ovako slaba. Počelo se sa kupovinom po malo ali tek od druge polovine avgusta nadamo se da će biti veća prodaja”, kazao je prodavac izlukara Nezir Alić.

Praksa pokazuje da drva koja se obezbede na leto onda zimi nemate problem sa mokrim drvima, pa je i samim tim grejanje bolje. Osim toga potrošiće te i duplo manje novca, ističu stručnjaci.

A.A.

Podeli