DruštvoVesti

Biševac i Hodžić: Obrazovanje prioritet, biće novih ulaganja

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Jasmin Hodžić razgovarao je danas sa gradskim rukovodstvom Novog Pazara, gradonačelnikom Nihatom Biševcem, predsednikom Skupštine Samirom Lekićem i članom kabineta gradonačelnka Ensarom Škrijeljem, te načelnicom Školske uprave Mirsadom Tripković. Ulaganja Ministarstva i države u obrazovanje i obrazovnu infrastrukturu, te dinamika realizacije aktuelnih projekata bile su teme današnjeg sastanka. Najavljena su i nova ulaganja.

Grad novi Pazar do sada je imao dobru saradnju sa Ministarstvom prosvete čiji je Jasmin Hodžić državni sekretar što će, kazao je Biševac dati još veći doprinos razvoju obrazovanja u Novom Pazaru i Sandžaku.

Biševac je podsetio na sve višemilionske investicije i ulaganja u obrazovnu infrastrukturu u Novom Pazaru u kojem je izgrađena jedna od najmodernijih škola u Srbiji, podsetio na rekonstrukciju škole Desanka Maksimović, izgradnju vrtića, te najavio izgradnju novih objekata.

Doprinos razvoju obrazovanja, Grad Novi Pazar dao je participirajući u finanisranju svih pomenutih projekata u značajnom procentu, ali i kroz programe stipendiranja i nagrađivanja učenika i nastavnika što je rezulziralo najboljim rezultatima na takmičenjima u zemlji ali i okruženju, istakao je Biševac.

”U Sandžaku su prioritetne dve stvari, infrastrukturni i razvoj obrazovanja”, kazao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Jasmin Hodžić.

Hodžić je najavio realizaciju Novih Projekata u Novom Pazaru, a u obrazovenje će se, dodao je, ulagati i u ostalim sandžačkim opštinama.

Podeli