DruštvoVesti

Potpisan sporazum o saradnji Novog Pazara i Damijeta u Egiptu

Srbija i Egipat potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini.

Potpisani su i sporazumi o saradnji Beograda i Kaira, Užica i Gubernije Asuana, Novog Pazara i grada Damijeta u Egiptu.

U Kairu je u prisustvu predsednika Srbije i Egipta, Aleksandra Vučića i Abdela Fataha el Sisija potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini, kao i još 10 bilateralnih sporazuma o saradnji u drugim oblastima.

Sporazum vlada Srbije i Egipta o slobodnoj trgovini potpisali su Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije, i Hasan el Hatib, ministar Egipta za investicije i spoljnu trgovinu.

Oni su potpisali i Zajednički akcioni plan Tela Egipta za investicije i slobodne zone GAFI i Razvojne Agencije Srbije (RAS) za 2024-2025.

Potpisani su i sporazumi o saradnji Beograda i Kaira, Užica i Gubernije Asuana, Novog Pazara i grada Damijeta u Egiptu.

Potpisan je memorandum o razumevanju Ministarstva Srbije za rad, zapošljavanje i boračka pitanja i Ministarstva Egipta za rada u oblasti rada i zapošljavanja, zatim protokol o saradnji Zavoda za javno zdravlje Novog Pazara i Univerziteta El Azar u Egiptu.

Potpisani su i Memorandum o razumevanju Ministarstva informisanja i telekomunikacija Srbije i Ministarstva komunikacija i informacionih tehnologija Egipta o saradnji u oblasti komunikacija i informacionih tehnologija, Memorandum o razumevanju Ministarstva kulture Srbije i Vrhovnog saveta za antikvitete Egipta za saradnju u oblasti antikviteta i muzeja, Memorandum o razumevanju Etnografskog muzeja u Beogradu i Vrhovnog saveta za antikvitete Egipta o saradnji u oblasti muzeja.

Potpisan je i Memorandum o razumevanju Uprave carina Ministarstva finansija Srbije i Carinske službe Egipta o saradnji u carinskim pitanjima.

 

Beta

Podeli