PoslednjeRegionVesti

Nermin Balija u fokusu novih kontroverzi: Disciplinski postupak zbog napada na koleginicu

Novi Pazar – Protiv potpredsjednika gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Novom Pazaru, Nermina Balije, vodi se disciplinski postupak zbog verbalnog napada na svoju kolegicu Selmu Delimđac u prostorijama Ugostiteljsko-turističke škole.

Incident se dogodio 28. juna, kada je Balija, prema svjedočenjima, na drzak i neprimjeren način pokušao da diskredituje svoju kolegicu na sastanku Aktiva ekonomista Kako navode izvori iz škole, Balija se tokom cijelog incidenta obraćao povišenim tonom, uprkos pokušajima drugih profesora da smire situaciju.

 

Direktor škole, Remzo Destović, u izjavi za portal Sandžak Danas, potvrdio je da je za incident saznao 1. jula, te da je odmah po prikupljanju izjava svjedoka, 3. jula pokrenuo disciplinski postupak. Destović je istakao da je Balijino ponašanje neprihvatljivo i skandalozno, te da je slučaj pokrenut prije navodnih politički motivisanih napada na porodicu Ljajić.

“Balija je na sastanku vijeća, na kojem se raspravljalo o raspodjeli časova za sljedeću školsku godinu, napao kolegicu i obraćao joj se na drzak i neprimjeren način. Pokušavao je da je diskredituje bez ikakvog razloga,” kaže izvor iz škole.

Kolege koje su prisustvovale sastanku pokušavale su da smire Baliju, naglašavajući da nije u redu da se tako obraća starijoj kolegici s dugogodišnjim radnim stažom. Međutim, Balija je nastavio s grubim ponašanjem, zbog čega je napadnuta profesorica napustila sastanak u šoku.

“Njegovo ponašanje zaista je bilo neprimjereno i skandalozno. Niko ne može da razumije kako je mogao na taj način da se obraća svojoj kolegici,” dodaje sagovornik.

Škola je pokrenula disciplinski postupak protiv Balije, uzimajući izjave od napadnute profesorice, Balije i ostalih prisutnih profesora. Odluka disciplinske komisije očekuje se uskoro.

Kontroverzni požar i optužbe

Nermin Balija je postao poznat široj javnosti kada je na njegovom automobilu izbio manji požar, za koji je bez dokaza optužio Sandžačku demokratsku partiju (SDP) i Mirsada Ljajića, brata osnivača ove stranke, Rasima Ljajića. Razlozi za izbijanje požara još uvijek nisu utvrđeni, a optužbe su izazvale dodatnu pažnju javnosti.

Portal Sandžak Danas će nastaviti da prati razvoj ove situacije i izvještava o odlukama disciplinske komisije.

D. M.

Izvor i slika: sandzakdanas.rs

Podeli