DruštvoVesti

Asfaltiranje na Pešteri u punom jeku

Radovi na asfaltiranju puta Baćica-Rasno i Rasno-Cetanoviće koje izvodi preduzeće  “Novi Pazar-Put” u punom su jeku. Sva raspoloživa mehanizacija još uvek je na terenu. Priče opozicionih stranaka da je ovaj posao bio samo predizborno obećanje Sandžačke demokratske partije i da od njega ništa biti neće nakon izbora, pale su u vodu, ističe potpredsednik političkog saveta SDP-a, Nihad Hasanović. On je podsetio da se i ova deonica na Pešterskoj visoravni, asfaltira  na inicijativu Rasima Ljajića, a uz pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

“Da je asfaltiranje ovog dela puta od velikog značaja za meštane sela Cetanoviće i Rasno na Pešterskoj visoravni kao i svih građana Tutina i Sjenice suvišno je komentarisati. Obećanje da će ova deonica  sigurno biti urađena bez obzira na izborne rezultate, a koje je dala Sandžačka demokratska partija je i održano”, rekao je danas prilikom obilaska radova potpredsednik političkog saveta SDP-a, Nihad Hasanović.

“Danas smo došli da se uverimo u ozbiljnost radova koji se izvode na regionalnom putu koji povezuje selo Baćicu iz tutinske optine sa selom Rasno iz sjeničke opštine i produžetak od sela Rasno ka Cetanoviću. Svi oni koji nisu verovali u ovu priču i govorili da je ovo bilo samo predizborno obećanje Rasima Ljajića, sada se zaista mogu uveriti da to nije tako, i da se asfaltiranuje nastavlja i nakon završenih izbora i da će ono u skorije vreme biti završeno”, istakao je Hasanović.

“Sve mašine, raspoloživa mehanizacija nalaze se na terenu i rade na čitavoj ovoj deonici dugoj 7 kilometara. Koliko je značajno za sve ove stanovnike ovde što će stići asfalt, mislim da je suvišno pričati o tome. Svi oni znaju da je jako teško bilo doći od Melaja i Baćice do Rasna kada je zimski period i veliki sneg i da će im se sada mnogo olakšati”, dodao je Nihad Hasanović.

Deonica puta Rasno-Cetanoviće nije bila planirana za asfaltiranje, ali na molbu meštana direktoru puteva Srbije Zoranu Drobnjaku, koji je zajedno sa Rasimom Ljajićem obišao ovu deonicu, doneta je odluka da se i ona asfaltira. Za samo ovaj deo puta izdvojeno je 118 miliona dinara.

 

”Put Cetanoviće- Rasno gde se još dodatno skraćuje veza između Sjenice i Novog Pazara, predstavljaće još jedan veliki korak u prvacu završetka kompeltne putne infrastrukture. Tu je i još nekoliko manjih, lokalnih puteva i onda će cela pešterska visoravan biti pokrivena novim asfaltiranim putevima” zaključio je Rasim Ljaić prilikom jedne od više poseta ovm kraju i obilaska radova. Ljajić je tada rekao  da će asfaltiranje ovih puteva dati novi impuls razvoju Pešteri,  i omogućiti bolje uslove za život svim ljudima ovog kraja.

Biljana Veljović

 

Podeli