RegionSportVesti

Nigerijski pogon Novog Pazara: Opara i Adesina zaustavili Apoel u njihovom naumu

Plavi remizirali sa Kipranima – 2:2

Pazarci su već četvrtog dana priprema na Zlatiboru imali težak zadatak, s obzirom da su se namerili na najtrofejniji kiparski klub – APOEL iz Nikozije. Igralo se u Užicu, a završilo je bez pobednika – 2:2 (1:1).

APOEL, koji je posle četiri sušne sezone u Prvoj diviziji Kipra vratio u svoje vitrine šampionski pehar, dva puta je vodio, ali su momci Nikole Trajkovića u oba slučaja brzo zbili redove i uspeli da izjednače.

Golove za Pazarce postigli su Nigerijci Žulijus Eđike Opara i Adetunđi Rasak Adešina, potvrdivši još jednom da su u mlađim kategorijama superligaša sa Jošanice i Raške i te kako imali njuha kad su ih svojevremeno privoleli da obuku plavo-beli dres.

Novopazarce može da raduje više nego solidno izdanje još nekih mladih igrača, poput povratnika sa pozajmice Semira Alića, koji je deo sezone 2023/24 proveo upravo u Užicu braneći boje prvoligaša Slobode.

Ipak, nema sumnje da je ono što s pružili i jedni i drugi daleko od nekog maksimuma, što je donekle i normalno za početak jula. Novom Pazaru to je bila prva, a APOEL-u druga kontrola tokom pripremnog ciklusa na Zlatiboru, nakon pobede nad subotičkim Spartakom (2:1).

Trajkovićeve momke, koji lagano kompletiraju redove, već za tri dana očekuje prijateljski meč broj dva, opet protiv rivala za respekt. Pazarce će 7. jula testirati ruska ekip Pari Nižnji Novgorod.

D. M.

Izvor:mozzartsport.com

Podeli