DruštvoVesti

Završen prvi upisni krug u srednje škole

Učenici u Srbiji u prvom upisnom roku u srednje škole upisivali su se danas, a drugi krug je sutra, 3.jula. Ovaj prvi upisni dan učenika u srednje škole u Novom Pazaru protekapo je veoma dobro. Direktor Škole za dizajn tekstila i kože Meho Camović, i više je nego zadovoljan izborom đaka da baš pkolovanje nastave u ovoj obrazovnoj ustanovi.

“Želim da pre svega izrazim zadovoljstvo što se veliki broj đaka opredelio za neki od smerova naše škole, a zahvalnost upučujem i njihovim roditeljima koji su ih podržali”, kazao je direktor Škole za dizajn kože i tekstila Meho Camović. Camović je istakao da je u prvom upisnom krugu upisano više od 50 posto učenika i da su skoro sva mesta popunjena. Naglasio je da je sutra predaja dokumenata za drugi upisni krug koji će se održati u četvrtak.

“Mi smo smo formilrali još jedno odeljenje za modnog krojača kako bi se u drugom krugu upisala ona deca koja to nisu uspela u prvom jer su sva mesta popunjena”, dodao je Camović.

Kako je Camović istakao, najveće interesovanje bilo je za arhitektonskog tehničara. Ova škola već godinama unazad ima formirano odeljenje za nadarenu decu na smeru Tehničar dizajna grafike, a ove godine postoji i odeljenje za tehničara dizajna enterijera i industrijiskih proizvoda. Ti ušenici su prijemni polagali još u maju mesecu.

“Za našu školu ovaj prvi upisni krug ocenjujem ne kao uspešan, već kao izuzetno uspešan jer se prvi put ove godine dešava da sva mesta budu popunjena”, rekao je Meho Camović.

Učenici koji nisu raspoređeni u školama u prvom upisnom krugu, moći  će da predaju liste opredeljenja za drugi upisni krug (onlajn ili neposredno u školi), a upis će trajati do 6. jula do 15 časova.

Biljana Veljović

Podeli