KulturaVesti

Enes Halilović nagrađen za poeziju na Internacionalnom festivalu u Italiji

Književnik Enes Halilović dobio je prestižno priznanje za svoju poeziju na Internacionalnom poetskom festivalu održanom u italijanskom gradu Anciju. Halilović je osvojio nagradu za pesmu “Legenda o heroini”.

Pesma  “Legenda o heroini” Enesa Halilovića pobedila je na internacionalnom konkursu organizovanom povodom obeležavanja osamdesete godišnjice savezničkog iskrcavanja u Anciju, obalnom gradu u regiji Lazio, južno od Rima.

Halilović je dobio nagradu u kategoriji stranih književnika, a na konkurs je pristiglo više od 500 pesama autora iz celog sveta.

“Drago mi je što savremeni svet i epoha u kojoj živimo i dalje prepoznaju vrednost poezije i književnosti uopšte. Mnogi pojmovi civilizacije su došli do svojih granica, mnoge stvari su potpuno obesmišljene, ali poezija još uvek postoji i ljudi je i dalje čitaju,” izjavio je Halilović za medije nakon primanja nagrade.

Halilović je takođe naglasio važnost mira i zaštite civila u današnjem svetu.

“Savremenom svetu je više nego ikada potreban mir na svim meridijanima i zaštita svih civila”, poručio je pisac.

Enes Halilović autor je 16 knjiga poezije, proze i drama, a njegovo stvaralaštvo nastavlja inspirisati čitatelje širom sveta. Osvojio je brojne nagrade za svoj rad, a njegove nagrade svedoče o njegovom značajnom doprinosu književnosti.

 

 

 

Podeli