DruštvoVesti

Nastavljaju se preventivni pregledi u Domu zdravlja

U nedelju, 23. juna u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u periodu od 8 do 17 časova obavljaće se preventivni pregledi. Zainteresovani građani mogu na preventivni pregled doći bez zakazivanja. Cilj akcije besplatnih preventivnih pregleda je rana dijagnostika i promocija prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

“I ove nedelje će se raditi opšti pregledi lekara, merenje pritiska, određivanje krvne slike i šećera u krvi. Takođe će se raditi i određivanje tumor markera za bolesti digestivnog sistema. To su tumor markeri za otkrivanje tumora jetre, želuca, debelog creva i pankreasa. Za sve one, koji imaju potrebe, biće odrađen i ultrazvuk abdomena.  Prvi put, od kako se rade preventivni pregledi kod nas, svi pacijenti moći će da se pregledaju kod dermatologa, koji će obaviti preglede mladeža. Ovakvi pregledi služe za otkrivanje rane pojave karcinoma kože”, objasnio je za RTV Novi Pazar direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

I ovoga puta akcenat je dat deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi u Dečijem dispanzeru. Posebno pozivamo roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece apelovao je DIREKTOR Doma zdražvlja dr Ervin Ćorović.

A.A.

 

Podeli