DruštvoVesti

Izmena režima saobraćaja, oko sto novih parking mesta

Predlozi izmene režima saobraćaja u pojedinim novopazarskim ulicama, deo su dnevnog reda četvrte sednice Saveta za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara. Na sednici je usvojeno četiri projekta koja će se realizovati u narednom period.

U pojedinim ulicama je obeležavanje parking mesta zahtevalo promene režima saobraćaja, pa je Savet za bezbednost saobraćaja usvojio predloge da se u jednom delu tih ulica obeleže nova parking mesta, dok će smer kretanja biti promenjen.

“Analizom stanja na terenu ustanovljeno je da postoji realna potreba za proširenjem kapaciteta parking mesta. Procedure su izvršene, Savet je usvojio predloge i oni će biti realizovani. Ulica koja ne zahteva izmenu je 12. Srpske brigade, od raskrsnice sa pijacom do raskrsnice prema autobuskoj stanici. Parking prostor oko stanice ćemo dodatno urediti. Odatle do raskrsnice prema zgradi Lepa Brena biće obeležena parking mesta sa obe strane ulice”, rekao je za RTV Novi Pazar član Saveta i direktor JP “Parking servis”, Nermin Ljajić.

Projektom u celini je predviđeno da građani na korišćenje dobiju stotinak novih parking mesta.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Vahidin Melajac ističe da je cilj da se urede magistrala i ostale lokacije i da će za ove promene važiti probni period od 30 dana.

“Želja nam je da rasteretimo magistralu i uredimo lokacije ali i obezbedimo nova parking mesta. Navedene lokacije su trenutno izuzetno opterećene, uz napomenu da ćemo to rešavati želim da istaknem da nam predstoji i uređenje naselja u neposrednoj blizini vrtića na magistrali.

Sa današnjim odlukama, u realizaciji je ukupno 12 projekata, što je za nešto više od dva meseca koliko Savet postoji u ovom sastavu, izuzetan rezultat”, rekao je Melajac ističući da je početak realizacije nekoliko prethodno najavljenih projekata malo izmenjen, ali da rezultati i izvršenja odluka u korist građana nisu upitni.

A.A.

Podeli