DruštvoVesti

Biševac prati dinamiku radova na korićenju reka Jošanice i Trnavice

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima, obišao je radove na korićenju reke Jošanice, dok su paralelno aktivni radovi i na korićenju reke Trnavice.

„Očekujemo rešavanje ekspropriacije nekoliko parcela oko reke Raške. Možemo biti zadovoljni dinamikom radova na Jošanici, uprkos pojedinim izazovima koji se rešavaju na terenu zahvaljujući odgovornosti i iskustvu timova. Korito Jošanice već dobija obrise, a izvođač je zadovoljan napretkom“, izjavio je gradonačelnik Biševac.

Biševac je podsetio da su projekti korićenja reka i izgradnja kliničko-bolničkog centra jedni od najznačajnijih finansijskih poduhvata u ovom regionu.

„Klinički centar je vredan 70 miliona evra, dok je korićenje reka investicija od 25 miliona evra. Korićenjem reka osiguravamo bezbednost građana koji žive uz rečne tokove i njihove imovine“, naglasio je gradonačelnik.

Šef gradilišta Murat Hasanović istakao je da je na Jošanici u toku betoniranje zidova, nakon čega sledi ugrađivanje kamena u beton.

„Vremenski uslovi i prevelike vrućine stvaraju određene poteškoće, ali radovi teku po planu“, rekao je Hasanović.

Projekat korićenja preko sedam kilometara obala reka Raške, Jošanice i Trnavice, koji zajednički realizuju Vlada Srbije i Grad Novi Pazar sredstvima Svetske banke, poveren je konzorcijumu „Milenijum tim“, „Jadran“ i „HSV“.

Ova investicija će rešiti višedecenijski problem izlivanja reka usled obilnih kiša, čime će se značajno unaprediti bezbednost građana Novog Pazara.

 

Podeli