DruštvoVesti

Udruženje gluvih i nagluvih Novi Pazar obeležilo Kurban bajram

Udruženje gluvih i nagluvih Novi Pazar i Humanitarno edukativno udruženje SARA-H organizovali su bajramsko veče za članove ovog udruženja. Gosti su im bili gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i članovi gradske uprave.

Veliki broj članova Udruženja gluvih i nagluvih Novi Pazar okupio se kako bi zajedno proslavili Kurban bajram. Za njih je ovo bila posebna prilika zato što im je u goste došao gradonačelnik grada Nihat Biševac i članovi gradske uprave.

“Mnogo je humanitarnih udruženja u našem gradu koja se trude da pomognu svim. I ovo je jedno od njih. Ovo je lep povod za druženje. Obeležavanje Kurban bajrama na ovaj način je izuzetna stvar za sve članove Udruženja gluvih i nagluvih ali i za nas zajedno sa njima”, kazao je za RTV Novi Pazar Biševac.

Humanitarno edukativno udruženje SARA-H na čelu sa Vesnom Antić pripremilo je večeru za sve članove Udruženja gluvih i nagluvih Novi Pazar.

“Naše udruženje je mlado ali u dogovoru sa sekretarom Udruženja gluvih i nagluvih Amelom Alivodić, ujedno i mojom prijateljicom, došli smo na ideju još tokom Ramazana da za njihove članove napravimo bajramsko veče. Evo danas smo to i sproveli u delo”, rekla je vlasnik Humanitarno edukativnog udruženja Vesna Antić.

“Veliki broj gluvih i nagluvih se odazvao ovom pozivu, i ja sam veoma srećna zbog toga. Zbog brojnih obaveza koje svi imamo retki su ovakvi skupovi gde se okupio svi. Dogovarali smo se i kada je svima odgovarao ovaj dan organizovali smo ovo bajramsko veče koje nam je upotpunio i Gradonačelnik i članovi gradske uprave”, kazala je sekretar Urduženja gluvih i nagluvih Amela Alivodić.

Ovom prilikom sekretar Udruženja gluvih i nagluvih Alivodić najavila je i manifestaciju pod nazivom “Sportsko inklutivni turnir” koja će se održati krajem juna.

“Iskoristila bih priliku da najavim jedinstven događaj, koji do sada nismo imali u našem gradu, a to je jedna manifestacija koja podrazumeva druženje stonotenisera Novog Pazara i zaposleni u Sportskom savezu Novog Pazara da odmere snage u stonom tenisu i pikadu sa gluvim članovima”, dodala je Alivodić.

Ona ističe da se na ovakvim druženjima, kada se okupi veliki broj članova ovog udruženja, dogovaraju sve aktivnosti koje se planiraju tokom godine.

A.A.

Podeli