DruštvoVesti

HO “Stara Raška” organizovala akciju davanja krvi

Humanitarna organizacija “Stara Raška” u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Beograda, organizovala je akciju prikupljanja krvi pod sloganom “Humanost nema naciju”.  Tokom pomenute akcije dobrovoljni davaoci iz ovog kraja, a i Beograda, bili su u prilici da daju krv i na taj način pomognu onima kojima je ova dragocena tečnost potrebna.

Humanitarna organizacija “Stara Raška” postoji i radi već četvrt veka.  Svaku akciju sprovela je sa ciljem da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.  Iza sebe beleži veliki broj akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, a svaka nosi ime “Humanost nema naciju”. Tako su se odazvali i građani Sjenice koji su otišli u Institut za transfuziju krvi i dali svoj doprinos.  Sa njima je bio i direktor Doma zdravlja Sjenica,  doktor Altan Hamidović.

“Iako je trebalo izdvojiti vreme za dolazak u Beograd, mi smo se organizovali i na poziv humanitarne organizacije “Stara Raška” odazvali srdačno jer se i ova organizacija u više navrata odazvala našoj opštini kao i našoj zdravstvenoj ustanovi, Domu zdravlja u Sjenici kada je to bilo potrebno. Ono što mogu da kažem jested a Sjenica treba da bude ponosna na svoju omladinu koja, kao što vidite, razume kada je nekom pomoć potrebna”, kazao je director Doma zdravlja u Sjenici, doctor Altan Hamidović.

Koordinatorka aktivnosti u humanitarnoj organizaciji “Stara Raška”, doktorka Zaga Popadić, žena je koja je oduvek volela ovaj kraj i pomagala ljudima iz ovog kraja koji bi se našli nan lečenju u Beogradu i kojima je krv bila potrebna. Ona je sve ove ove akcije inicirala i ispratila do kraja, a najveća nagrada bila joj je i i jeste, kada uspe da pomogne i obezbedi krv i tako nekom spasi život.

“Ovakvim akcijama odazivaju se i dolaze u Beograd da daju krv građani Tutina, Sjenice, Novog Pazara i drgih opština iz tog kraja. Ljudi žele da daju krv i tako samo potvrde svoju humanist, čovekoljublje, dobronamernost i to nema cenu zaista”, kaže coordinator aktivnosti u “Staroj Raški”, doktorka Zaga Popadić.

Iz ove organizacije najavljuju akciju dobrovoljnog davalaštva krvi za septembar mesec u svim sandžačkim opštinama: Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši, Prijepolju i Priboju te pozivaju građane koji su dobrog zdravstvenog stanja da se odazovu i budu deo akcije “Humanost nema naciju”.

 

Biljana Veljović

foto:TV 5 Užice

Podeli