DruštvoVesti

Bazar Malih proizvođača uskoro u Novom Pazaru

Udruženje Mali proizvođači hrane u Srbiji u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i Turističkom organizacijom Novi Pazar organizuje prvi Bazar Malih proizvođača hrane u Novom Pazaru u nedelju 23. juna, na šetalištu kod Sebilja. Na Bazaru će izlagati 20 malih proizvođača hrane iz cele Srbije, uključujući lokalne proizvođače iz Novog Pazara i okoline.

Organizacija bazara u Novom Pazaru realizuje se u okviru Akademije malih proizvođača, koju udruženje Mali proizvođači hrane u Srbiji sprovodi uz podršku Projekta Velika mala privreda koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA.

Inače, Mali proizvođači hrane u Srbiji je platforma koja povezuje male proizvođače hrane sa kupcima i omogućava im oglašavanje, plasman i prodaju proizvoda u većim gradovima u Srbiji, dok sa druge strane kupci na platformi imaju priliku da dođu do kvalitetnijih namirnica, kao i da svoje utiske o proizvođačima prenesu i drugima. Na Male proizvođače se već sada mogu registrovati postojeći proizvođači hrane koji žele da svoje proizvode plasiraju bazi od preko 150.000 kupaca i ljubitelja domaće hrane.

Udruženje se bavi podrškom i promocijom koncepta malih proizvođača kroz različite vidove edukacije i organizaciju različitih događaja, pa je pokrenulo I besplatnu Akademiju malih proizvođača.

Organizatori prvog Novopazarskog bazara Malih roizvođača  pozvali su ljubitelje hrane da dođu na Bazar probaju i kupe domaće kvalitetne proizvode od malih proizvođača i na taj način podrže mnogobrojne porodice koje se bave zanatskom proizvodnjom hrane.

 

 

Senada Kalić

Podeli