DruštvoVesti

Humanitarni paketi za penzionere sa najnižim penzijama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i ove godine obezbedilo je pakete pomoći za penzionere sa najnižim primanjima. Penzioneri koji imaju penziju 24.987 dinara, a nemaju druga primanja, mogli su da se prijave na konkurs i ostvare pravo na humanitarni paket koji je od ove godine iste sadržine u celoj Republici Srbiji.

Konkurs za prijavu humanitarnih paketa trajao je do 30. aprila i penzioneri sa najnižim penzijama, koji su se prijavili, danas su mogli da podignu svoj humanitarni paket sa životnim namirnicama. Ove godine broj penzionera je uvećan u odnosu na prethodne godine.

“Ove godine 820 penzionera iz Novog Pazara a po 350 u Tutinu i Sjenici, dobiće humanitarne pakete sa životnim namirnicama. Ovo je još jedna znak pažnje i povećanja materijalnog stanja naših penzionera, koji imaju najmanja primanja. Na jesen već krećemo sa novim akcijama, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života naših najstarijih sugrađana”, kazao je za RTV Novi Pazar direktor Filijale PIO Mirsad Abdurahmanović.

Ovo je još jedna u nizu akcija, koju su sproveli zajedno ovdašnja Filijala Penzijsko-invalidskog osiguranja i Udruženja penzionera Novi Pazar.

“Udruženje penzionera tradicionalno deli humanitarne pakete penzionerima sa najmanjom penzijom. Ove godine je novina to što će paketi na nivou Republike Srbije biti isti”, objasnio je predsednik Udruženja penzionera Novi Pazar Kenan Nokić.

Direktor Filijale Penzijsko-invalidskog osiguranja Mirsad Abdurahmanović je istakao, da će 420 penzionera iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina, koji su se prijavili na konkurs za Rehabilitacione centre, njih 25, širom Republike Srbije, biti pozvani kako bi iskoristili sve pogodnosti ovih centara. Abdurahmanović je dodao da je to još jedan vid pomoći  kako bi se poboljšao kvalitet života najsatrijih sugrađana.

A.A.

 

Podeli