DruštvoVesti

Gradonačelnik Novog Pazara obišao radove na izgradni fasade

Grad Novi Pazar u saradnji sa Ministarstvom energetike obezbedio je sredstva za obnovu fasade na školi za dizajn, tekstila i kože i Tekstilnoj školi ujedno. Vrednost radova je 36 miliona dinara. Ovo je druga faza obnove ove škole. Prošle godine zamenjeni su kotlovi sa mazuta na pelet a u narednom periodu planira se i obnova fiskulturne sale.

Ovo je druga faza rekonstrukcije Tehničke škole i škole za dizajn, tekstila i kože. Cilj je da se poboljšaju uslovi kako za nastavni kadar tako i za učenike.

“Upravo se radi fasada na zgradi koja obuhvata dve srednje škole. vrednost radova je 36 miliona dinara. Prošle godine urađena je zamena kotlova koji su bili na mazut a sada su na pelet. vrednost tih radova bila je 37 miliona dinara. U narednom periodu planiramo da se uradi potpuna rekonstrukcija školske sale koju koriste obe škole, za to smo konkurisali kod ministarstva prosvete i nadam se da ćemo sve završiti do kraja godine2, kazao je za RTV Novi Pazar gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Kada se završe svi planirani radovi  dobiće se poboljšana energetska efikasnost i bolji uslovi za rad.

“Ova škola rađena je pre više od 40 godina, ova rekonstrukcija je veoma značajna za nas, kako za direktore i nastavnike, a naročito za decu. Dobićemo izolaciju, tako da će sada sve biti u skladu sa standardima Evropske unije. Iskoristio bih priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, što su smogli, da kažem, snage i našli sredstava da zajedno sa ministarstvom urade fasadu”, kazao je direktor škole za dizajn, tekstil i kože Meho Camović.

“Na savetu roditelja razgovarali smo o energetskoj efikasnosti koja je sada mnogo bolja jer je prošle godine zamenej sistem grejanja, za koji je takođe zadužen Grad. sa ovom izgradnjom fasade zatvara se krug koji će nam omogućiti bolje grejanje i uštedu energije. Đaci će sada biti zadovoljniji a dobićemo i novi, moderniji izgled škole”, istakao je direktor Tehničke škole “Izudin Šušević” Aladin Tokalić.

Podsetimo Grad Novi Pazar u saradnji sa raznim Ministarstvima do sada je pomogao u rekonstrukciji Gimnazije, Ekonomske škole, niz osnovnih škola kao i predškolskih ustanova. Kako je istako gradonačelnik ovog grada Nihat Biševac, ove godine želimo da završimo celu rekonstrukciju ovih škola kako bi se i u njima kao i uostalim školama poboljšali uslovi za učenje.

A.A.

Podeli