DruštvoVesti

Mesto preplitanja kultura, verovanja i tradicija

U novoj emisiji “Sa Žikom po Srbiji”, vodimo vas u mesto iz kod nećete otići pre nego što probate mantije, ćevape i džins. Nije teško pogoditi da je u pitanju Novi Pazar. Ukoliko posetite ovaj grad, a da niste probali prethodno navedeno, postavlja se pitanje da li ste tamo uopšte bili. Tradicija, duboko utkana u svaki segment društva, isprepletane kulture i verski običaji, daju Novom Pazaru posebnu draž i poseban duh. Ovo je istovremeno grad mladih, grad kulture, grad umetnosti i turizma. Zasigurno, ovo je mesto na kom će sva vaša čula doživeti veliko zadovoljstvo.

Autor i voditelj emisije “Sa Žikom po Srbiji”, Živorad Žika Nikolić, pokazaće vam sve lepote ovog grada, lično iskusivši sve prethodno navedeno.

Od mesta koje svakako morate posetiti, biće izdvojene priče o Lejlek džamiji, mestu Miščiće- mestu rođenja Svetog Save, Petrovoj crkvi, kao i manastiru Sopoćani, jednom od najznačajnijih srpskih svetinja.

U gastronomskom segmentu, potpuno neizostavno kada je Novi Pazar u pitanju, gledaćete u čemu je tajna pazarskih ćevapa, iz ugla porodice čija već treća generacija nastavlja da gosti brojne turiste koji posete Novi Pazar. Od njih ćete čuti kakva je dinamika rada i pripreme ovog specijaliteta, kada na njih čeka i po deset autobusa turista dnevno, koji dolaze u ovaj grad individualno ili kroz organizovane ekskurzije.

I ove nedelje, od 15h, Žika Nikolić vas putem Kurir televizije, vodi na mesta gde možda nikada niste bili! Gledajte “Sa Žikom po Srbiji”!

Foto: Kurir Televizija

Podeli