DruštvoVesti

Izložba kao svedočanstvo učeničke posvećenosti i talenta

Tradicionalna godišnja izložba učeničkih radova otvorena je sinoć u holu Škole za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru. Raznovrsnu postavku učeničkih radova koja sadrži: slike, grafike, crteže, makete i ostale radove talentovanih učenika, posetioci mogu pogledati do kraja školske godine. Takođe, ljubitelji umetnosti koji žele da poseduju neko od izloženih umetničkih dela, mogu to učiniti preko registrovane Učeničke zadruge u ovoj školi, i za kupljeno delo dobiti račun.

“Ova izložba predstavlja svedočanstvo talenta, ljubavi i posvećenosti naših učenika prema umetnosti. Imate priliku da vidite rezultate njihovog truda i angažovanja. Umetnost igra ključnu ulogu u obrazovanju razvijajući kod učenika kritičko viđenje, samopouzdanje i sposobnost da vide svet iz različitih perspektiva”, rekao je na otvaranju izložbe direktor Škole za dizajn tekstila i kože Meho Camović.

Tradicionalna godišnja izložba je i svojevrsna promocija škole i primamljivih obrazovnih profila. I ove godine uručena su zaslužena priznanja i nagrade autorima odabranih radova.

U okviru likovnog konkursa za učenike osnovnih škola “Crtež” prvo mesto je osvojila Ajna Camović iz OŠ “Ćamil Sijarić”, drugo Ilhan Radičević iz iste škole, a treće mesto pripalo je Darisu Mekiću iz OŠ “Bratstvo”. Nagrađenim učenicima su uručeni profesionalni štafelaji, a njihovim mentorima Muhamedu Junisu i Emini Ganić štafelaji za minijature.

Autori zapaženih radova dobili su po jedno slikarsko platno, a pohvaljenim učenicima uručene su zahvalnice.

O rezultatima novopazarske Škole za dizajn tekstila i kože govore i brojna priznanja i nagrade, koje su osvajali godinama unazad učenici ove škole na različitim republičkim takmičenjima.

 

Podeli