Sport

ERD bau osvajač Vaskršnjeg turnira

Ekipa ERD bau pobednik je Vaskršnjeg turnira u malom fudbalu, koji je posle 15 takmičarskih dana završen na terenu kod Petrove crkve.

U finalnoj utakmici u konkurenciji seniora, pred oko 1.000 gledalaca, ERD bau savladao je ekipu Klasa rezultatom 4:1. Treće mesto kod seniora zauzeo je Ikan kompani.

Osvajači pojedinačnih nagrada u elitnoj kategoriji bili su Ivan Joković kao najbolji igrač (Klasa), prvi strelac Zijad Bronja (Nekst) i golman Nedim Mulamuratović (ERD bau).

Šampionski pehar kod veterana pripao je timu Blek glas Zijo, ispred Đurđevih stupova i trećeplasiranog Rudara iz Baljevca, u čijim redovima je kao najstariji učesnik nagrađen Pašo Đekić.

Vitomir Šujdović proglašen je za najboljeg igrača (Kafe Haus), a Enes Plojović i Irfan Papić (obojica Blek glas Zijo) za prvog strelca i golmana među veteranima.

Nota gastro bar bila je bez premca u nadmetanju juniora, a sledili su Ograde i kapije na drugom i Prijatelji Petrove crkve u Rasu na trećem mestu.

Laureati kod juniora su igrač David Davidović (Nota gastro bar), strelac Kadir Šaćirović i golman David Pešović (obojica Ograde i kapije).

Pazar juniors prvak je u nadmetanju pionira rođenih 2009. i 2010. godine. Mesta na pobedničkom postolju kompletirali su Veterinarska stanica i trećeplasirana Deca Petrove crkve.

Najbolji pojedinci u toj starosnoj kategoriji su igrač Savo Dimitrijević (Taurus šop), strelac Imad Hadžimujović i golman Ilija Čolović (obojica Pazar juniors).

Poredak u takmičenju petlića rođenih 2011, tim redosledom, glasio je – Pazar juniors, As i Varošmala, a kod godinu mlađih petlića – Pazar juniors, Novi Pazar plavi i Novi Pazar beli.

Titulu kod cicibana 2013. godišta uzeo je Novi Pazar, ispred Pazar juniorsa i Rasa na trećem mestu, dok je među godinu mlađim cicibanima dominirao Pazar juniors, kojeg su pratili vicešampion Ras i Novi Pazar.

Turnir sa 48 ekipa

Ovogodišnji Vaskršnji turnir, deveti po redu, okupio je 48 ekipa podeljenih u osam starosnih kategorija.

Između ostalih, finalne utakmice pratili su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, načelnik Raškog okruga Stefan Adžić i kapiten pazarskog superligaša Sejduba Suma.

Tradicionalnu manifestaciju organizovala je Pravoslavna omladina Raške oblasti, pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Regiona zapadna Srbija, uz podršku Grada Novog Pazara, lokalne Ustanove za sport i Sportskog saveza.

Podsećamo, prvi Vaskršnji turnir u malom fudbalu održan je 2008. u Deževi, a nakon sedmog po redu, 2014. kod Petrove crkve, usledila je pauza sve do prošle godine.

M. Minić

Podeli