DruštvoVesti

Građani se pitaju “Ozelenjavanje lučnih zgrada”

Stanari dve lučne zgrade u Novom Pazaru dobili su danas 1.500 sadnica viseće trave, koje će u okviru projekta „Zelena lučna zgrada“ moći da zasade na svojim terasama i prozorima. Ova kacija  deo je projekta „Građani se pitaju“ u okviru kojeg je građanima omogućeno da učestvuju u rešavanju problema lokalnih zajednica.

Direktor Kancelarije za mlade Tarik Rupić kaže da će u gradu biti realizovane u narednom periodu  biti realizovano nekoliko ideja u mesec ipo dana.

Jedna od autorki  projekta ozelenjavanja lučnih zgrada je Belma Župić Curić, koja je danas istakla da je projekat od velikog značaja.

„Kroz ozelenjavanje zgrada koje su simbol našeg grada sprovešćemo ideju mladih arhitekata koji su je i predložili, i nadamo se da će u narednom periodu taj deo grada izgledati mnogo lepše. Drago nam je da je odziv za projekat „Građani se pitaju“ bio dobar i u narednih mesec ipo dana sve lokacije koje su odabrane projektom biće sređene“, istakao je Rupić.

Podsećamo, grad Novi Pazar je prošle godine raspisao konkurs „Građani se pitaju” i u okviru njega predložena je realizacija 11 projekata koji se odnose na uređenje parkova, dečijih igrališta, sportskih terena, drvoreda, šetališta, izletišta, trotoara, trgova, uređenja prilaza za osobe sa invaliditetom, kao i uklanjanje manjih divljih deponija.

 

Podeli