DruštvoVesti

Godina dana od početka izgradnje KBC Novi Pazar

Prošle godine krajem meseca maja, odmah nakon posete predsednika Aleksandra Vučića Opštoj bolnici Novi Pazar, počeli su radovi na izgradnji Kliničko-bolničkog centra. Od tada do danas, radovi napreduju čak i brže od predviđene dinamike, a ovo je trenutno najveće gradilište ne samo u Novom Pazaru već i u regionu. Ujedno ovo je najznačajni projekat ikada u istoriji novopazarskog zdravstva.

“Za godinu dana mi imamo izgrađene dve velike zgrade čiji radovi se privode kraju i u kojima se završavaju unutrašnji radovi. Zgrada psihijatrije se praktično u otpunosti završava, kompletno je srušena stara internistička zgrada i gradi se nova, rade se velika trafostanica i toplana, a nakon rušenja stare zgrade hirurgije počeće radovi na izgradnji nove koja će biti glavna i centralna, tako da radvi teku punom parom”, kazao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar, doktor Meho Mhmutović.

“Vlada Republike Srbije, a pre svega predsednik Aleksandar Vučić, podržali su i stali iza ovog projekta jer su prepoznali njegov značaj jer je Kliničko-bolnički centar potreban ovom regionu i građanima”, naglasio je Mahmutović. Izneo je podatak da se u ovom trenutku u Opštoj bolnici leši preko 300 hiljada pacijenata kako iz Novog Pazara, tako i iz Raške, Tutina, Sjenice kao i pacijenti sa severa Kosova i Metohije. On je istakao i značaj angio sale koja je pre nekoliko godina počela sa radom i u kojoj je spašen veliki broj pacijenata koji bi inače morali biti transportovani do najblićeg većeg zdravstvenog centra, a on je udaljen 150 kilometara.

Mahmutović je dodao da će ova zdravstvena ustanova dobiti najsavremeniju opremu kao i stručni kadar. “Do sada je primljen veliki broj mladih lekara sa najboljim ocenama, veliki broj se nalazi na specijalizaciji u Beogradu i mi ih zaista podržavamo”, dodao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar doktor Meho Mahmutović.

Pacijenti kažu da je izgradnja Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru od velikog značaja. Ističu da će uslovi za lečenje biti mnogo bolji i kvalitetniji.

Direktor Opšte bolnice doktor Meho Mahmutović je naglasio da je Vlada Republike Srbije do sada, bez dodatnih radova za koje se stvorila potreba, izdvojila blizu šest milijardi dinara.

Podsetimo, radovi na izgradnji ove zdravstvene ustanove počeli su krajem maja meseca prošle godine a kamen temeljac položio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

 

Podeli