EkonomijaVesti

Vredne nagrade za organske proizvođače

Još deset dana do zatvaranja 13. Organic konkursa, u okviru kojeg NLB Komercijalna banka nagrađuje najbolje projekte organske poljoprivrede. Nagradiće ih ukupnim iznosom od tri miliona dinara. Ovo je jedinstvena prilika za poljoprivredne proizvođače da pokažu svoje inovativne pristupe i doprinesu održivom razvoju organske proizvodnje.

NLB Komercijalna banka dodeliće dve glavne nagrade od po milion dinara za najbolje projekte u oblasti organske biljne proizvodnje i organske stočarske proizvodnje ili prerade. Pored toga, biće dodeljene i dve specijalne nagrade u iznosu od po 500.000 dinara – jedna namenjena mladim poljoprivrednicima do 40 godina, a druga ženama liderima u organskoj proizvodnji ili preradi hrane.

Pravo učešća na konkursu imaju svi poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, koji su sertifikovani ili se nalaze u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju. Uključeni su i proizvođači sa grupnim sertifikatom ili ugovorom sa organizatorom proizvodnje.

Prijave se podnose elektronskim putem na adresu organic@nlbkb.rs, sa naznakom „Prijava za 13. NLB Organic konkurs”. Detaljnije informacije o konkursu i uslovima učešća možete pronaći na zvaničnom sajtu NLB Komercijalne banke.

Tokom proteklih dvanaest godina, Organic konkurs je prepoznao i nagradio mnoge održive projekte koji su doprineli zdravijoj i održivijoj budućnosti za sve nas i generacije koje dolaze. Verujemo da će i ovogodišnji konkurs doneti sjajne ideje i projekte koji će nastaviti da inspirišu i unapređuju organsku poljoprivredu.

Nagrade koje NLB Komercijalna banka dodeljuje kroz Organic konkurs, značajno doprinose razvoju sektora organske poljoprivrede, koja igra ključnu ulogu u očuvanju životne sredine, smanjenju upotrebe pesticida i veštačkih đubriva, kao i u očuvanju zdravlja ljudi. Podržavajući organske proizvođače, NLB Komercijalna banka doprinosi promociji zdravih, ekoloških i održivih praksi, podstiče inovacije u poljoprivredi i pruža podršku zajednicama koje se bave organskom proizvodnjom.

Ne propustite priliku da budete deo ove važne inicijative i doprinesete razvoju organske proizvodnje. Prijavite se i pokažite svoje najbolje projekte!

Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Foto: NLB

VALENTINA IVOVIĆ PR TINA LUX

Podeli